KÜLFÖLD

Előbb fojtogatta, majd egy matracra fektetve felgyújtotta 3 éves kisfiát az apa

Május elején egy égő társasházhoz riasztották a tűzoltókat a németországi Lennestadtban. Az egyenruhások egy hároméves halott kisfiút találtak az épületben. A gyermek édesapját – egy 33 éves marokkói migránst – emberöléssel gyanúsítják.
címkék:
  • Szerző: WM

A német ügyészség tájékoztatása szerint a marokkói bevándorló először fojtogatta a hároméves kisfiát. Az azonban nem megállapítható, hogy már ennek során életét vesztette-e a gyermek. A súlyos sérüléseket szenvedett fiát ezután egy tárolóba vitte, ráfektette egy matracra, majd felgyújtotta azt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: GettyImages

A hatóságok abból indulnak ki, hogy a gyermek ekkor már nem volt tudatánál. A marokkói férfi a tűzgyújtás után kiugrott az emeleti lakása ablakán, feltehetően azért, hogy végezzen magával. Az öngyilkossági kísérlet azonban sikertelen volt, a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol már egy hónapja ápolják.

Sajtóinformációk szerint a kisfiú szülei egy évvel korábban elváltak, és az édesanya csak ritkán engedte, hogy a gyermek találkozhasson az édesapjával. A nyomozók még vizsgálják, hogy pontosan mi vezethetett a tragédiához.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?