KÜLFÖLD

Eltűnt Kim Dzsongun felesége! Egy éve nem adott életjelet magáról

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt az észak-koreai diktátor felesége. Azóta számos pletyka látott napvilágot.
  • Szerző: WM

Tavaly január 25-én készült az utolsó olyan fotó, ahol Kim Dzsongun a feleségével közösen volt látható. A több mint egy évvel ezelőtt készült fotó óta senki nem tud semmit az ország vezetőjének 32 éves nejéről. Az eltűnése azért is igen feltűnő, mert Ri Sol Ju korábban gyakran tűnt fel hivatalos eseményeken a férje oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A diktátort feleségét régóta nem látták.

Az észak-koreai first lady hollétéről egyelőre természetesen csak találgatások vannak. Már többször felröppent a hír, hogy Ri Sol Ju várandós, és ezért tűnt el a nyilvánosság elől. Mások szerint a koronavírus-járvány állhat az ügy hátterében. Egész pontosan annak a félelme, hogy megfertőződik. 2020-ban egyébként Kim Dzsongun is sokkal kevesebbet állt a nyilvánosság elé.

Bár a legvadabb találgatások arról szólnak, hogy a phenjani diktátor kivégeztette a nejét, a szakértők szerint erre semmilyen jel nem utal, így nem is igen valószínű, hogy ez megtörtént volna.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?