KÜLFÖLD

Ez kínos, még Erzsébet királynő halálhírét is közzétették a franciák

Hatalmas hiba csúszott az egyik francia rádió élő adásába.
  • Szerző: Ripost

Olyan hírességek, mint például Pelé, II. Erzsébet, Clint Eastwood és Brigitte Bardot gyászjelentését tették közzé élő adásban. A Radio France Internationale (RFI) bocsánatot kért az érintettektől és közönségétől is, amiért a prominens személyiségek halálhírét keltette. A rádió arra hivatkozott, hogy egy „technikai hiba” miatt kerültek ki a hírességekről szóló, előre megírt gyászjelentések.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Toby Melville

A műsorszolgáltatók és médiumok gyakran készítik el előre a gyászjelentéseket, hogy amikor egy fontos személy meghal, azonnal publikálni tudják. Az RFI közleménye szerint a technikai malőrt az okozta, hogy a rádió egy másik tartalomkezelő rendszerbe helyezte át a honlapját – írja az MTI.

Mint írták, „körülbelül száz„ gyászjelentést adtak ki véletlenül, és ezek nem csak a saját honlapjukon jelentek meg, hanem olyan partneroldalakon is, mint a Google vagy a Yahoo.

A rádió ígérte, hogy mindent elkövetnek a súlyos hiba kijavítására.

A tévesen elhunytként bejelentett hírességek között szerepelt még Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hámenei ajatollah, Jimmy Carter korábbi amerikai elnök és Raúl Castro kubai vezető is.

És ezeket olvastad már?