KÜLFÖLD

Fél óra alatt 80 drogdílert számolt össze a politikus a berlini parkban

Jó egy héttel ezelőtt két német politikus tett előre bejelentett látogatást Berlin egyik legveszélyesebbnek tartott közterén, a Görlitzer parkban. A rendőrség akkor a vizit idejére kipucolta a parkot, most azonban az egyik politikus visszamerészkedett megnézni, hogyan is fest a valóság.
címkék:
  • Szerző: WM

Az egész azzal kezdődött, hogy a Baden-Württemberg tartományban található Tübingen város polgármestere egy interjúban arról beszélt, hogy amikor a német fővárosba látogat, akkor figyelmezteti magát, hogy most el fogja hagyni Németország működő részét. Boris Palmer ezzel arra célzott, hogy Berlinben sokszor érezheti úgy az ember, hogy a hatóságok kezéből kicsúszott az irányítás. A kijelentést követően a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) nevű párt berlini frakcióvezetője meghívta Palmert, hogy tegyenek együtt egy sétát a problémásnak gondolt helyeken.

A sajtóból lehetett tudni, hogy pontosan mikor kerül sor a látogatásra, így a rendőrség a politikusok érkezését megelőzően egy órával nagy razziát tartott a Görlitzer parkban, amivel elriasztotta a környékről az összes kétes alakot. A német sajtót bejárt képek szerint lényegében a politikusokon kívül egy lélek sem maradt a sokszor no-go zónának nevezett köztéren, ami meglehetősen sok gúnyos posztot eredményezett a közösségi oldalakon.

Burkhard Dregger, a CDU frakcióvezetője ezért úgy döntött, hogy visszamegy a parkba, és előzetes bejelentés nélkül szemügyre veszi a valós helyzetet. Saját elmondása szerint három lépés után három férfi szólította le először angolul, majd németül:

Segíthetünk?

– kérdezték. Hamar kiderült, hogy drogdílerekről van szó, akiknél szinte minden megtalálható volt: Marihuána, cannabis, ecstasy, heroin, kokain. Dregger azt mesélte, hogy ezen kívül még kétszer szólították le mások hasonló ajánlattal.

30 percet töltöttem körülbelül a parkban, és 80 drogdílert számoltam össze. Nem éreztem jól magam. Ez nem az a hely, ahova a családomat is szívesen magammal vinném. Ez az állapot tarthatatlan, mégis sokan beletörődtek. A Görlitzer parkot és környékét is drogmentes övezetté kell alakítani, majd a megtisztítás után szigorú megfigyelés alá kell vonni

– jelentette ki egy interjúban a frakcióvezető.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?