KÜLFÖLD

Felcsaptak a lángok az intenzív osztályon, már 10 halálos áldozat van

A karácsonkői kórház még most is ég, a tűzoltók a helyszínen vannak.
  • Szerző: Ripost

A tűz 18.30 órakor ütött ki a kórház második emeletén, ahol nyolcágyas kórtermekben koronavírusos betegek voltak. Az osztályon minden ágy foglalt volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az intenzív osztály két kórtermében nyolc-nyolc eleve súlyos állapotban lévő, önállóan lélegezni nem tudó koronavírus-fertőzöttet ápoltak. A sérültek között van az ügyeletes orvos is, aki égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta kimenteni a tűzből a koronavírusos betegeket.

Megtudtuk: abban a kórteremben, ahol a tűz keletkezett, senki sem élte túl.

A helyi sajtó szerint a jászvásári kórházból mentők indultak Karácsonkő felé, hogy a betegeket elszállítsák. Nelu Tataru, romániai egészségügyi miniszter is a helyszínre érkezett.

A hírtelevíziók értesülése szerint az automata berendezések egyike kapott lángra, a tűz pedig a dúsított oxigénes környezetben pillanatok alatt továbbterjedt.

A helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését a kórház többi részére. A SMURD rohammentő-szolgálat Jászvásárra (Iasi) szállítja a túlélőket, ahol a város határában a Covid-19-ben szenvedő betegek számára újonnan beüzemelt mobilkórház intenzív osztálya veszi át ápolásukat.

Nelu Tataru, romániai egészségügyi miniszter is a helyszínre érkezett, Ludovic Orban miniszterelnök pedig a belügyminisztériumban alakult válságstáb munkáját felügyeli. Az ügyben a legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

És ezeket olvastad már?