KÜLFÖLD

Halálosan megfenyegette a saját lányát

Egy szíriai migráns halálosan megfenyegette a 19 éves lányát, amiért az nem volt hajlandó feleségül menni egy vadidegenhez. A bátor lány a rendőrségre ment, ahol feljelentette az apját. A fiatal azóta minden kapcsolatot megszakított a családjával.
  • Szerző: RIPOST

Azt gondolná az ember, hogy a kényszerházasságok már csak az elmaradott országokban léteznek. Az elmúlt években tapasztalt tömeges bevándorlás azonban Nyugat-Európába is visszahozta ezt a középkori szokást. Szakértők szerint Ausztriában például évente több száz fiatal nőt kényszerítenek arra, hogy olyan emberhez menjenek feleségül, akit nem hogy nem szeretnek, de jó eséllyel nem is ismernek. A legutóbbi felháborító eset Grazban történt, ahol egy édesapa életveszélyesen megfenyegette a 19 éves lányát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Carsten Koall / Getty Images

Feldarabollak, és kidoblak a kukába

– mondta a szíriai apa a gyerekének csak azért, mert nemet mondott az apja által választott vőlegényre. Az éppen hogy nagykorúságát betöltő lány bátran viselkedett, és a grazi rendőrséghez fordult segítségért. A feljelentés során azt mesélte a hatóságoknak, hogy az apja egyik nap bejelentette, hogy van egy kérője, és hozzá kell mennie. A férfi komoly pénzt ajánlott az apának a lányáért. Az ellentmondást nem tűrő szülő közölte, hogyha ellenkezik a lány, akkor megöli, és úgy intézi, hogy mindenki balesetnek higgye. A szíriai migránst akár öt évre is ítélhetik, ha bebizonyosodik a bűnössége.

A Kronen Zeitung nevű osztrák lap arról ír, hogy az áldozat minden kapcsolatot megszakított a családjával, és egy ismeretlen helyen él, távol Graztól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?