KÜLFÖLD

Felfoghatatlan fájdalom: halva szülte meg kisbabáját az anyuka az orvosok hibájából

Fájdalmai voltak, de az orvosok annyit mondtak neki, szedjen fájdalomcsillapítót.
  • Szerző: Ripost

A 18 éves Klaudia Cierpial törvénymódosítást szeretne, mert gyermekét a kórházban csak speciális vizsgálattal lehetett volna megmenteni, melyet az orvosok nem alkalmazhattak.

Kisbaba 02

Fotó: Pixabay.com

A skót édesanya a terhesség 20. hetében lett figyelmes először a folyamatos hasfájásokra, melyek egyre csak erősödtek. A kórházban annyit mondtak neki, hogy szedjen fájdalomcsillapítót, ugyanis a megvizsgált baba szívverése normális volt, ennél többet pedig nem tudtak kiszűrni. A 26. hétben azonban elmondása szerint elviselhetetlen fájdalom gyötörte, ezért a kórházba sietett. Ott már sokkoló hírek fogadták: kisgyermeke szíve megállt, meg kellett szülnie a halott babát – írja a Mirror.

Klaudia azóta egy petíciót is indított, hogy többet ilyen ne forduljon elő várandós anyukákkal. A kisbaba élete ugyanis menthető lett volna, ha az anyuka szélesebb körű vizsgálaton megy keresztül, amelyet mostantól Klaudia kötelezővé tenne a kórházakban.

„Miért kellett ennek megtörténnie, amikor az orvosok elmondták, hogy nagy figyelmet fordítanak a terhességekre?” - fakadt ki a gyászoló édesanya.

(via)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?