KÜLFÖLD

Elképesztő, hogy ki akarja örökbe fogadni a Floridában meghalt magyar pár gyerekeit

Szerelme fogadná örökbe azt a magyar származású floridai 16 éves lányt, és annak 12 éves húgát, akiknek szülei tragikus gyilkosság áldozatai lettek. A lányok jelenleg Amerikában vannak, a magyar közösség pedig összefogott értük.
  • Szerző: Bors

Mint arról a is beszámolt, március végén szörnyű gyilkossági helyszínre riasztották a floridai zsarukat Altamonte Springs városkába. A házban ugyanis az ott élő magyar származású házaspár, P. Zoltán és felesége, Ildikó holttestére bukkantak. Az eddigi információk szerint Zoltánt lelőtték, míg Ildikó öngyilkos lett. Az, hogy pontosan mi történt a jól szituált, sikeres vállalkozó férj és mesterfodrász felesége között az a mai napig rejtély, a rendőrség most is nyomoz az ügyben.

A házaspár halálával két csodaszép lány maradt árván, a gyerekekért pedig az egész helyi magyar közösség megmozdult: nagy erejű gyűjtésbe kezdtek, amelynek a végén több mint 16 ezer dollár, azaz 13 millió forintnál is több jött össze.

Ildikót és Zoltánt mindenki szerette, nem értik, mi okozhatta a tragédiát

Ildikót és Zoltánt mindenki szerette, nem értik, mi okozhatta a tragédiát
(Fotó: Bors olvasói fotó)

De nemcsak pénzzel segítenek a lányoknak. A gyerekek mellé az Amerikában élő Rónai Péter sztárügyvéd maga jelentkezett. Ő a philadelphiai kacsahajó-baleset és a Costa Concordia tragédia magyar áldozatainak védelmét is ellátta korábban.

Nem kértem pénzt, ingyen vállaltam volna az esetet, Miamiból repültem volna a lányokhoz, hogy segíteni tudjak, míg a nagyszülő Magyarországról Amerikába repült a lányokhoz” – mesélte a Borsnak dr. Rónai Péter.

A lányok amerikai állampolgárok, de mikor beszéltem az idősebbik lánnyal, megemlítettem, hogy megfontolhatják a Magyarországra költözést a rokonokhoz. Azonban furcsa helyzet állt elő: a lány barátja mérgesen hívott, ő ugyanis azt hitte, el akarom vinni a szerelmét Amerikából” – mondta az ügyvéd. „Erről persze szó sem volt, csak mint egy lehetőséget akartam felvázolni. Ezután mondták, hogy nem akarják, hogy az ügyvédjük legyek” – mesélte a szakember. Sőt a szerelmes barát ezután megdöbbentő ötlettel állt elő:

„A tizenkilenc éves fiú ezután kitalálta, hogy ő maga fogadná örökbe a tizenéves barátnőjét és annak húgát. De egy bíró sem fog erre engedélyt adni, ezt el is mondtam nekik”

- tette hozzá az ügyvéd. Úgy tudni, a lányok azóta is Amerikában élnek, egy ismerős családnál, nem a rokonoknál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?