KÜLFÖLD

„Fogtam a kezét, míg vége nem volt” – zokogva mesélte az édesanya, hogy 24 éves lányát le kellett kapcsolnia a gépekről

A lányt egy teherautó gázolta el és megsérült az agya.
  • Szerző: Ripost

Anysha Vincentet egy teherautó gázolta el szeptember elején Londonban. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol újra kellett éleszteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Amikor hajnal kettőkor kopogtak a rendőrök az ajtónkon és azt mondták, Anyshának balesete volt, azt hittük, csak eltörte a lábát vagy hasonló. Ügyetlen, mint én, folyton megsérül” – mesélte a 24 éves lány édesanyja, Louise Hatton.

De amikor a kórházba értek, az orvosok és az ápolók azt mondták: készüljenek a legrosszabbra. A családot felvitték az intenzív osztályra, ahol a lányt kezelték.

„Olyan volt, mintha csak aludna. Az orvosok mindent megtettek, de agykárosodást szenvedett. Az orvosa azt mondta, túlságosan súlyos a sérülése. Életben tudják tartani, de az nem olyan élet lenne, amely méltó Anyshához. Soha többé nem térne magához. Annyira élettel teli volt, olyan pezsgő, hogy biztos nem azt akarta volna, hogy élete hátralévő részét tudattalanul töltse egy kórházi ágyon – emlékezett vissza az anya.

A család az orvosok tanácsát átgondolva úgy döntött, lekapcsolják a gépekről a fiatal lányt.

„Ott ültünk az ágya mellett, fogtam a kezét, míg vége nem volt. Ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha meg kellett tennem, de ez volt számára a legjobb. El kellett engednünk... nem volt más megoldás” – zokogott az anya.

A család most adománygyűjtést kezdett, mivel nincs megtakarításuk, hogy méltóképpen búcsúzhassanak a lánytól.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?