KÜLFÖLD

Fülgyulladásnak hitték: most az életéért küzd a 2 éves kisfiú

A szülei nem akarták elfogadni, hogy gyermeküket megtámadta a halálos kórság. Ám nem hajlandóak feladni a küzdelmet.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő megpróbáltatásokat kell átélnie egy Suffolkban élő, mindössze kétéves kisfiúnak és családjának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nelly, az édesanya vette észre még decemberben, hogy valami nincs rendben a fiával.

A kisfiú szülei nem hajlandóak feladni a reményt
Fotó: GoFoundMe

Harry orvosai először azt hitték, csak egy szimpla fülgyulladásról van szó, ám később kiderült, hogy annál sokkal súlyosabb a baj. Egy nagyon ritka, már teniszlabda méretűre nőtt daganat volt az agyában.

„Nagyon bizonytalanul állt a lábán, folyton elesett, és lógott a feje, de az egyensúlya volt az, ami igazán aggasztott minket. Szerencsére sikerült egy MRI-t csináltatnunk, de kiderült, hogy agydaganatról van szó. Hatalmas sokkot kaptunk. Az ember sosem gondolná, hogy ilyesmi valaha is megtörténhet vele vagy a családjával” – árulta el a megtört édesapa.

Három műtéten és öt kemoterápiás kezelésen is átesett a kisfiú, de a fejében lévő három csomó ismét növekedni kezdett. Jelenleg a Crikk család egy két hónapos kezelés miatt a németországi Essenbe utazott – írja a Bors.

A kis Harry egy különleges kezelést kap, az úgynevezett protonnyaláb-terápiát. Ráadásul a család számára a kezelés költségeit átvállalta az angol egészségügy.

„Harry csodálatos. Annyira bátor volt mindvégig. Szerencsére még nem teljesen érti, mi történik. Ha idősebb lenne, valószínűleg más lenne a helyzet. Most a kezelés hatodik napjánál tartunk, és jól van” – magyarázta a kisfiú apja.

A család létrehozott egy Facebook-oldalt Harry gyógyulásáért, ahol friss híreket közölnek a kisgyermek állapotáról. Egy onine adománygyűjtést is szerveztek a számára, ami során közel 5500 font (kb. 2,3 millió forint) jött össze a család számára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?