KÜLFÖLD

Haldokló édesanyja mellől tiltották el a lányát, mert megölelte

A lány megdöbbenve fogadta, hogy kitessékelték idős beteg édesanyjától. Pedig csak annyit szeretett volna, hogy érezze a szeretetét.
  • Szerző: Ripost

A 46 éves Lorna Hammondot eltiltották haldokló édesanyjától, miután „bántalmazással” vádolták meg, egy „jogosulatlan” ölelés miatt.

Éppen édesanyját ment meglátogatni a nő, amikor közölték vele, hogy már csak órái vannak hátra. Azonnal a szobájához sietett, hogy megnézze az állapotát. Csakhogy nem sokkal később azzal kellett szembesülnie, hogy kirúgták az idősotthonból, miután rajta kapták, hogy megölelte 74 éves édesanyját. Később azzal indokolták a döntést, hogy igaz a látogatás engedélyezett volt, de az érintkezés nem, a koronavírus miatt bevezetett korlátozások tekintettében.

A négygyermekes édesanyának nemcsak, hogy azonnal el kellett hagyni az idősotthont (aminek első szóra eleget tett), de később arról tájékoztatták: viselkedése miatt ezután csak 30 perces látogatást tehet szigorúan felügyelet alatt – írja a Daily Star.

Lorna maga is főállású gondozó autista kislánya és férje mellett, aki gyógyuló alkoholista. A történteket kegyetlennek minősítette.

„Éreztem, hogy valóban vége lehet az életének. Beszélni akartam anyukámmal mielőtt meghalt. Nem akartam, hogy egyedül legyen, és befeküdtem mellé, átöleltem és megcsókoltam. Nem az ápolója akartam lenni, hanem a lánya!” – emlékezett vissza a történtekre, amit a személyzet észrevett. Egyébként arról szerette volna tájékoztatni a nagymamát, hogy unokájának barátnője teherbe esett.

„Belehaltam a tiltásba, de újra megtenném, mert azt akartam, hogy anyám tudja nincs egyedül” – tette hozzá Lorna. Penny Simson már 44 éve Parkinson-kórban szenved. Még csak 2 éves volt lánya, Lorna amikor a betegsége elkezdődött. Ráadásul 8 évvel ezelőtt még demencia is társult Parkinson-kórjához. Az idős asszony vasárnap életét vesztette.

És ezeket olvastad már?