KÜLFÖLD

Ez igen! Az összes utasnak hamis PCR-tesztje volt egy buszon, így buktak le

Az összes utasnak hamis volt a PCR-tesztje azon a buszon, ami Észak-Macedóniából Bulgáriába tartott. A hatóságok egy határátkelőhelyen ellenőrizték a dokumentumokat.
  • Szerző: Ripost

Az összes utasnak hamis volt a PCR-tesztje, akik egy Észak- Macedóniából tartottak nemrég Bulgáriába egy autóbuszon – írja a 021.rs.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hamis tesztekkel utazók úgy buktak le, hogy az észak-macedón hatóságok a Deve Blair határállomáson ellenőrizték a dokumentumaikat. Itt derült ki, hogy az általuk bemutatott PCR-tesztek mindegyike hamis, de akadt közöttük olyan is, ami a nem megfelelő egészségügyi intézményben lett kiállítva, ezért az eredetiségét nem tudták bizonyítani.

Egyre többen csalnak a PCR tesztekkel

Koronavírus-tesztet végeznek egy utason a frankfurti nemzetközi repülõtéren felállított új tesztállomáson (Képünk illusztráció)
MTI/EPA/Ronald Wittek

A hamis papírokat a hatóságok elkobozták.

Az ügyben a rendőrség egyelőre két albán állampolgárt vett őrizetbe, a buszon rajtuk kívül 28 észak-macedón turista utazott.

Az EU-n belüli utazásokhoz is egyre több hamis tesztet árulnak

Az Európai Rendőrségi Hivatal közleményben tudatta: számos repülőtéren egyre több hamis PCR tesztre bukkantak, illetve olyan hálózatokat számoltak fel, amelyek akár 300 euróért (több mint 106 ezer forintért) cserébe vállalták hamis tesztek kiállítását.

Egyre több a hamis PCR teszt

PCR-tesztek (Fotó: Pixabay.com)

Az EFE spanyol hírügynökség megjegyzi: Spanyolországban decemberben őrizetbe vettek egy csalót, aki 40 euróért (csaknem 15 ezer forintt) állított ki hamis negatív PCR-teszteket, miközben Hollandiában a hatóságok olyan hálózatra bukkantak, amelynek tagjai 50-60 euróért (18-21 ezer forint) állítottak ki hamis negatív PCR-teszteket. Nagy-Britanniában a Luton repülőtéren pedig letartóztattak egy férfit, aki az EU-ból érkezők számára árult hamis teszteket. Ezen kívül felszámoltak egy olyan hálózatot is, amely a franciaországi Charles de Gaulle párizsi repülőtéren árult hamisított teszteket 150-300 euróért (több mint 53-106 ezer forint).

Durva: egy bűnbanda már mobiltelefonos applikációt is fejlesztett

Az uniós tagországok közti rendőrségi együttműködést koordináló szervezet további információkat kapott arról, hogy az írországi székhelyű, de nemzetközileg tevékenykedő Rathkeale Rovers nevű bűnszervezet tagjai olyan mobiltelefonos alkalmazást működtetnek, amely lehetővé teszi a szervezett bűnözéshez tartozó csoportok tagjai számára, hogy saját kezűleg meghamisítsák a tesztek eredményeit.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?