KÜLFÖLD

Hátborzongató: magyar nő holttestét találták meg egy londoni ház fagyasztójában

Két nővel is végzett a gyilkos. Egy áramszünet buktatta le a tettest.
  • Szerző: Ripost

Szűcs Henriett és Mihrican Mustafa testét egy kelet-londoni lakásban találták meg. A fagyasztóba rejtett testekre tavaly áprilisban bukkant a rendőrség egy áramszünet után. A szálakat mostanra sikerült felgöngyölíteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 34 éves Szűcs Henriettet utoljára gyilkosa, Younis társaságában látták 2016 augusztusában. Míg Mihrican Mustafának egy telefonbeszélgetés után veszett nyoma 2018 májusában. Holttestüket boncolásnak vetették alá, amikor is megállapították, hogy haláluk előtt mindkettőjüket durván bántalmazták.

A nyomozás megállapította, hogy Younis hajlandó manipulálni és ellenőrzése alá vonni a kiszolgáltatott nőket. Képes arra, hogy uralja őket, aláássa az akaratukat és ha szükséges erőszakot is alkalmaz.

Henriette fejét brutális módon bezúzta támadója, vérét a gyilkos lakásának szőnyegén találták meg. A bordái kettő kivételével mind eltörtek. Később a nő naplóját is megtalálták, amiben beszámolt Younis erőszakos közeledéséről és viselkedéséről.

Amikor a férfit 2019. április 30-án letartóztatták, azt mondta: „Ez az én problémám, senki mást nem vontam bele.”

A nyomozás során az is kiderült, hogy hamis néven és készpénzzel vásárolta meg a fagyasztót, hogy abban elrejthesse első áldozatát Henriettet.

Második áldozatával egész más módon végzett a gyilkos, Mihricant megfojtotta. A nőnek három kisgyereke volt. A második holttestet májusban vagy júniusban rejthette el ugyanabban a fagyasztóládában. Mihrican híváslistája szerint többször is beszélt halála előtt a gyilkosával.

Nem sokkal később Younis eltávolította a szőnyegeket a lakásából és leparkettázott. A szomszédok szerint azután nagy mosást is végzett -írja a The Guardian.

A gyilkos nem sokkal azelőtt hagyta el a lakását, mielőtt a testeket felfedezték. Távollétében áramszünet következett be, és a leengedő mélyhűtőből durva szagok szivárogtak ki, ami miatt a szomszédok riasztották a rendőrséget.

A férfi elleni tárgyalás még folytatódni fog.

És ezeket olvastad már?