KÜLFÖLD

Hihetetlen: hasfal nélkül jött a világra ez a kislány – fotó

Szülei a rendellenesség ellenére sem voltak hajlandóak lemondani róla.
  • Szerző: Ripost

Kelly és Sean Phizacklea a 12. heti ultrahang-felvételkor szörnyű hírt kapott. Az orvos közölte velük, születendő kislányuk egyes szervei a testén kívül nőnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csecsemő egy súlyos exomphaloszt nevű betegségben szenved, ami akkor fordul elő, ha a magzat hasfala nem fejlődik ki a terhesség alatt. Az orvosok felajánlották a terhesség megszakítását, de a szülök ragaszkodtak gyermekük életéhez. Az édesanya így végül császármetszéssel hozta világra gyermekét, miután a legrosszabbra is felkészítették őket – írja a Metro.

„Nem igazán tudtuk elhinni, amit hallottunk, amikor abortuszt ajánlottak nekünk. Annyira szerelmes voltam abba a kisbabába, hogy tudtam, mindent megteszünk majd érte” – mondta Kelly.

A Cambridgeben élő Kelly és Sean gyermeke, aki a Laurel nevet kapta, azóta már kétéves. A legtöbb ilyen állapotú csecsemő esetében a szervek születéskor újból beilleszthetők a testükbe, de Laurel esetében ez eddig nem történt meg az exomphalosa szokatlan nagysága miatt. Emellett kiderült, hogy a gyermeknek gerinc deformációja is van és lyukas a szíve.

Laurelnek, a hasából egy dudor áll ki, amiben a gyomra, a mája és a bélrendszere található. Ezt a dudort a szüleinek állandóan kötszerekbe kell csomagolni, hogy a súly vagy egy esetleges baleset során ne sérüljön meg. A szerveket könnyű bőrképződmény védi, így Laurel ugyanazt eheti és ihatja, mint más gyerekek.

Az orvosok arra figyelmeztették a szülőket, hogy elképzelhető, a gyermek teste 3 éves kora előtt nem lesz képes visszafogadni a szerveit. Ha ugyanis túl hamar helyezik vissza azokat, a váz nem bírja el a plusz súlyt és ez akár életveszélyes helyzetet is előidézhet.

Így Kelly és Sean türelmesen várják Laurel harmadik születésnapját, hogy utána az orvosok elvégezhessék rajta a műtéti beavatkozást, és végre teljes életet élhessen.

„Laurel kicsit merész, ezért néha stresszes vigyázni rá, de ez az egész az életünk része, mert nagyon szeretjük. Úgy viselkedik, akárcsak a többi gyerek és szereti a hasát” – árulta el az anyukája.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?