KÜLFÖLD

Jön a szupervakcina? Itt van minden, amit tudni lehet róla

A szakértők szerint egy éven belül már elérhető lehet a szupervakcina.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus és az influenza ellen is védő „szupervakcina” akár egy év alatt is elérhető lehet – mondta a vezető szakértő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: getty images

Ronald Eccles professzor szerint nincsenek áthidalhatatlan akadályai annak, hogy két legyet üssenek egy csapásra – írja a Daily Mail.

„Úgy vélem, hogy a jövőben kombinált influenza- és Covid-vakcináink lesznek” – tette hozzá. Mint mondja, az embereknek egyszerűbb, ha csak egy oltásra kell elmenniük, nem pedig kettőre. A professzor szerint ehhez azonban először majd biztonsági ellenőrzéseket kell végrehajtani annak biztosítása érdekében, hogy ne legyenek káros hatásai a kombinált vakcinának – bár erre elég kevés esélyt lát.

Az a probléma is felmerült, hogy szükség lehet a koronavírus és az influenza elleni vakcinák különböző hőmérsékleten történő tárolására, ami bonyolulttá teheti ezek kombinációját. Ennek ellenére a professzor szerint az influenza elleni oltások rövid időn belül átdolgozhatók, köszönhetően a technológiai „forradalomnak”, amelyet a Covid-oltás létrehozása körüli rengeteg kutatás váltott ki.

Hozzátette: „Úgy gondolom, hogy már majdnem kifejlesztettük a technológiát, amellyel új oltások lesznek elérhetőek.„

És ezeket olvastad már?