KÜLFÖLD

Judit Sargentini pofátlansága határtalan

Elképesztő, mire vetemedik a mikrozöld, antiszemita holland pártocska uniós képviselője. A hazug jelentéséről elhíresült matróna most éppen a Néppártnak akarja előírni, mit és hogyan tegyen a Fidesz ellen.

A kommunistákkal rokon (vagy tán azonos) elveket valló, Izrael-ellenes zöldpárti politikus úgy gondolja, annak ellenére is joga van beleszólni más pártcsaládok ügyeibe, hogy maga már nem indul uniós képviselői mandátumért.

"Nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához" - mondta újságíróknak nyilatkozva Sargentini.

Úgy véli, nem várható, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt szerdai politikai közgyűlésén.

Véleménye szerint noha az Európai Unió Tanácsa nagy jelentőséget tulajdonít a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok fenntartásának,

nem teljesíti ígéreteit, ha nem tudja "behúzni a vészféket",

hagyva így, hogy egy tagállam kormánya következmények nélkül sértse meg rendszerszinten az Európai Unió alapértékeit. Orbánnak, noha tett gesztusokat, vissza kell térnie a demokrácia útjára. Ezért a nyilvánosság felhasználásával nyomást kell gyakorolni az uniós tanácsra és a tagállamokra - tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy fél évvel az általa jegyzett jelentés elfogadása után nem történt semmilyen lényegi intézkedés az ügyben.

A ma még képviselő asszony nem is egyszer bizonyította, hogy magyarellenessége megingathatatlan, a konzervatív politika és politikusok gyűlölete pedig olthatatlan benne. Demokrácia-felfogása addig terjed, amíg saját véleménye tart, a sajtószabadság iránti elkötelezettségét pedig sok-sok gesztusával - többek között az Echo tv stábjának kiűzésével - bizonyította.

 Ha valakinek, hát az "igazmondó hazudozónak" nincs semmiféle alapja értékekről és elvekről, demokráciáról és jogállamiságról szónokolni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?