KÜLFÖLD

Katonákat küldene a migránsok ellen a horvát elnökjelölt

Horvátországban december 22-én tartják a soron következő elnökválasztást. Miroslav Skoro az egyik jelölt, aki azzal kampányol, hogy a katonaság bevetésével kell feltartóztatni a határon az illegális bevándorlók ezreit.
  • Szerző: WM

Amint arról a is beszámolt, a szlovén miniszterelnök a horvátokat teszi felelőssé amiatt, hogy 2018-oz képest idén november elejéig 72 százalékkal több migráns érkezett az országukba. A horvátok ezzel szemben a többi balkáni országra tolják a felelősséget, szerintük ugyanis többek közt Bosznia az, amely nem képes megvédeni az országa határait.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miroslav Skoro

Miroslav Skoro horvát elnökjelölt szerint a rendőreik emberfeletti munkát végeznek, ám az ő erejük is véges. Ezért azt követeli a zenészből lett politikus, hogy vessék be a katonaságot, ezzel is csökkentve a rendőrség terheit. Skoro úgy véli, a legfontosabb feladat az, hogy meg tudják védeni az állampolgáraikat. A horvátok körében ugyanis egyre nagyobb a félelem, hogy a bosnyákok sorsára juthatnak. A balkáni országban ugyanis egyre agresszívabbak a migránsok, egyre több a támadás.

Képünk illusztráció
Fotó: Damir Sencar / AFP

Egyre több szakember állítja, hogy jövő tavasszal a 2015-öshöz hasonló, vagy még egy annál is súlyosabb migrációs válság érheti el Európát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?