KÜLFÖLD

Koronavírus: Szerbiában is enyhülhetnek a korlátozások

Szerbia az ortodox húsvétot követően fokozatosan elkezdi enyhíteni az új típusú koronavírus elleni védekezés jegyében bevezetett korlátozásokat – jelentette be szombaton Aleksandar Vucic szerb elnök.
  • Szerző: Ripost

Szerbiában szigorú intézkedések vannak érvényben. A húsvéti hétvégére teljes kijárási tilalmat rendeltek el. Péntek délutántól kedd reggelig senki sem hagyhatja el az otthonát.

Képünk illusztráció (Pixabay)
Fotó: Pixabay

Keddtől viszont egy órával később, 18 órakor kezdődik majd az éjszakai kijárási tilalom, de továbbra is hajnali 5 óráig lesz érvényben – jelentette be Vucic a Pink kereskedelmi televízióban szombat éjjel sugárzott interjúban.

Szerbiában a 65 év felettiek március közepe óta nem léphetnek ki az utcára. Ez keddtől annyiban változik, hogy hétfőn, szerdán és pénteken 18 óra és hajnali 1 óra között megengedett lesz számukra, hogy rövid sétákra kijöjjenek lakásaikból. Kedden újranyithatnak a kisebb üzletek, műhelyek, elektronikai boltok, és az építkezések is újraindulhatnak. Vucic arról is beszélt, hogy a 300 négyzetméternél kisebb üzletek várhatóan április 27-én nyithatnak ki, ha megfelelően alakul a járványügyi helyzet.

„Ha romlik a helyzet, akkor a könnyítéseket visszavonjuk” – hangsúlyozta a szerb elnök, aki elmondta, hogy ha ellenőrzés alatt tudják tartan a járvány terjedését, akkor május 4-én kinyithatnak a fodrászok, edzőtermek és hasonlók, a szállodák, bevásárlóközpontok és fürdők pedig rá egy hétre kezdhetnek újra működni, akárcsak a távolsági közlekedés. A nemzetközi repülőjáratok fokozatosan indulhatnak újra május 11-től kezdve – fejtette ki Aleksandar Vucic.

Szombat délutánig az országban 5994 fertőzöttet regisztráltak, és 117 ember halt meg az új koronavírus miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?