KÜLFÖLD

Lezuhant a vízesésről egy túrázó, brutális, ami azután történt

Egy hatméteres vízesésről zuhant le az ausztrál túrázó, ketté tört a lába, de a csuklója sem úszta meg. Elképesztő módon menekült meg a horror baleset után.
  • Szerző: Ripost

Igazán szerencsés embernek mondhatja magát az Ausztráliában élő Neil Parker, annak ellenére, hogy lezuhant egy hatméteres vízesésről és rommá törte magát – adta hírül a BBC.

Fotó: Twitter

A szörnyű baleset Brisbane közelében történt kirándulás közben. Megcsúszott egy vízesésnél és lezuhant róla. A zuhanás után kettétört a lába, de a csuklója sem úszta meg. A bajt tetézte, hogy a telefonját is elvesztette, így segítséget sem tudott hívni. Az egyetlen esélye az volt, hogy egy jól látható tisztásra megy valahogy.

A törött lába miatt viszont csak vonszolni tudta magát, szerencséjére gyakorlott túrázóként faágakból tudott csinálni egy ideiglenes sínt a lábának és vize is volt annyi, hogy túlélje vele. A közeli tisztáshoz vezető 3 kilométeres utat 2 nap alatt tette meg mászva. Ott egy helikopterről észre vették és kimentették. Az orvosok szerint akár nyolc hétig is eltarthat a gyógyulása.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?