KÜLFÖLD

Majdnem belehalt: ez mentette meg a 18 éves koronavírusos beteg életét

A fiatal férfi tüdejét szinte elpusztította a vírus.
  • Szerző: Ripost

A beteg, aki a járvány kezdete előtt két héttel töltötte be 18. életévét, és akit 58 napon át gépekkel tartottak életben, most már „teljesen magánál van, együttműködik és folyik a rehabilitációja„ – közölték orvosai csütörtökön a milánói Policlinico Kórházból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: mti

A beteg fiatal és teljesen egészséges volt az előtt, hogy március elején megfertőződött a koronavírussal. A Covid-19-betegség „helyrehozhatatlan károkat okozott a tüdőn” – írták közleményükben.

„Kapcsolatba léptünk Csen Csin-ju kínai professzorral, akit személyesen ismerünk, és akivel megvitattuk az esetet, mivel ő már előttünk találkozott ilyen problémával„ – mondta Mario Nosotti professzor, a kórház mellkasműtéti és tüdőtranszplantációs osztályának az igazgatója. A fiatal férfi életét sikeres kettős tüdőátültetéssel mentették meg, tüdejét szinte elpusztította a koronavírus.

A kórház közölte, hogy a bécsi Orvostudományi Egyetem és az AKH kórház orvosai is végrehajtottak hasonló műtétet, a koronavírus által súlyos tüdőkárosodott 45 éves beteg életét mentették meg így a múlt hónapban – írja az MTI.

És ezeket olvastad már?