KÜLFÖLD

Már tíz gyanúsítottja van a 18 éves lány elleni csoportos nemi erőszaknak

Két hónappal a freiburgi diszkónál elkövetett csoportos nemi erőszak után a rendőrség elfogott egy tizedik gyanúsítottat is. Az őrizetbe vettek túlnyomó többsége szír migráns.
  • Szerző: WM

Mint arról a %% is beszámolt, egy freiburgi diszkóban egy szír fiatal droggal kínált egy 18 éves lányt, aki a szer hatásától öntudatlan állapotba került. A migráns kikísérte a friss levegőre az áldozatát, akit aztán egy közeli bokorban meg is erőszakolt. A szír bevándorló ezt követően telefonon riasztotta barátait, hogy a lányt ott hagyta az erdős részen, szabad a préda. A rendőrség eddig kilenc embert vádol a fő gyanúsítotton kívül azzal, hogy szintén megerőszakolta a fiatal nőt.

A tíz feltételezett elkövetőből nyolc szír állampolgár, egy német útlevéllel rendelkezik, a legutóbb elfogott gyanúsított pedig egy állandó lakcímmel nem rendelkező algériai.

A 18 éves észak-afrikai férfira egy közösségi szállón csaptak le az egyenruhások, majd két órával később egy bíró elé vezették, aki elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezését. Az ügy azonban nem zajlott ilyen simán, az algériai migráns ugyanis kiugrott a bíróság második emeleti ablakából, és futásnak eredt. A hatóságok este akartak a nyomára, és kiderült, hogy korábban már drogügyletek miatt meggyűlt a baja a rendőrökkel.

A freiburgi rendőrség egyik magas rangú beosztottja azt nyilatkozta a helyi lapnak, hogy az áldozat ruháján találtak olyan DNS nyomot, amely még egyik őrizetbe vett férfihoz sem tartozik. Ez azt jelenti magyarul, hogy a különösen kegyetlen bűncselekménynek lehet még egy 11. elkövetője is. 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?