KÜLFÖLD

Megalázták a francia elnököt: összekötözött kézzel vonszolták végig az utcán az imitátorát

Berlin főként bevándorlók lakta kerületében került sor a nem mindennapi jelenetre. Egy kaftánba öltözött férfi a fél kerületen végigvonszolt egy megkötözött kezű, Emmanuel Macron álarcot viselő férfit. Közben arabul sértegette, mialatt több másik Macron-álarcot felgyújtottak.
  • Szerző: WM

Sokan nem hittek a szemüknek pár nappal ezelőtt Berlinben, amikor egy Emmanuel Macron arcképével ellátott maszkot viselő férfit vontattak végig Neukölln kerületében. A megkötözött kezű imitátort egy arab viseletbe öltözött férfi húzta, aki időnként megütötte, és egyebek közt kutyának is nevezte. Többször elhangzik a „Yallah, yallah” felkiáltás is, ami az állatok hajtásánál használatos. Berlin legolvasottabb napilapja utánajárt a provokációnak, és kiderítette, hogy egy 980 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube-sztár áll a háttérben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A főként muszlim bevándorlók által lakott kerületben élőknek tetszett a látvány. Többen ütögették a francia elnöknek öltözött imitátort.
Fotó: Youtube

A 23 éves Fayez Kanfash 2016-ban érkezett Németországba szíriai menekültként. A youtuber elárulta a német lapnak, hogy a Macron-álarc mögött a legjobb barátja rejtőzött.

Több Macront ábrázoló maszkot is felgyújtottak. A cél a megalázás volt.
Fotó: Youtube

Macron megalázta az iszlám vallást, így mi is megalázzuk őt. Nekem ez a feladatom, és nem az, hogy hallgassak

– nyilatkozta Kanfash, aki ezzel arra utalt, hogy a francia elnöknek hiba volt kiállnia a szólás- és sajtószabadság mellett. Mint közismert, Emmanuel Macron a Párizsban lefejezett történelemtanár esete után közölte, hogy továbbra is fognak Mohamed-karikatúrák megjelenni az országban. A rendőrséghez több feljelentés is érkezett a szíriai férfi akcióját követően, a hatóságok pedig eljárást indítottak.

Sokan különösen azt sérelmezték, hogy a Macron-álarcos férfival úgy bántak, mint egy állattal, illetve, hogy több Macron-maszkot is elégettek az utcán. A főként muszlim bevándorlók lakta Neuköllnben egyébként szemmel láthatóan örömmel vették a francia elnök megalázását, mivel többször is megállították a videósokat, hogy közös képet készíthessenek velük.

És ezeket olvastad már?