KÜLFÖLD

Megmentette édesanyja életét az 5 éves kislány

A kislány nem késlekedett, azonnal tárcsázta a mentőket, mikor látta, édesanyjának rohama van.
  • Szerző: Ripost

Az ötéves Izzy Slack egyik nap súlyos állapotban találta édesanyját az ágyban. A nő epilepsziás rohamot kapott, és egész testében remegett. A kislánya szerencsére nem esett kétségbe, rögtön tudta, mit kell tennie, és tárcsázta a mentőket.

„Az anyukám lábai remegtek, szóval elvettem a telefonját, tárcsáztam a mentőket, és mondtam nekik, hogy a mami egyik papucsa a lábán van, a másik viszont már leesett róla. Tudtam, mit kell tennem és mondanom, mert sokat gyakoroltuk korábban. Mivel a mentő nem jött elég gyorsan, másodszor is felhívtam őket. Amikor felvették, mondtam nekik, hogy siessenek” – magyarázta a kislány, akit később az iskolában kitüntettek az ügyességéért.

„Amikor megérkeztek a házhoz, kinyitottam nekik az ajtót, hogy meg tudják nézni az anyukámat” – tette hozzá. Izzy Slack nagyon izgatott volt, amikor az osztálytársai és a tanárai előtt kitüntették egy gravírozott medállal, amit egy lila szalagra fűztek fel.

”Nagyon büszke vagyok. Láttam anyukámat a közönségben, amikor megkaptam a díjat„ – mondta a kislány.

Samantha Slack, Izzy anyukája is nyilván nagyon büszke.

”Ő az én kis gyémántom, megmentette az életemet - mondta. Többször is látott már rohamot kapni. Én hozzászoktam már a rohamokhoz, de soha nem lehetünk elég óvatosak. Nem tudhatjuk, mi történik velem, ha egyedül, orvosi segítség nélkül maradnék. Sokat gyakoroltuk, mit kell csinálnia, ha azt látja, hogy a mama összeesik, remegni kezd, és képtelen felkelni.„

A kislány elmondta még, hogy a mentősök nagyon kedvesek voltak vele, megmutatta nekik a teknősét is.

És ezeket olvastad már?