KÜLFÖLD

Meztelen felnőtteket mutogatnak gyerekeknek egy dán TV-s műsorban, a felháborodás hatalmas

Sokak szerint a műsor egy szélsőségesen liberális agyrém, ami beteges módszerekkel, és a nyilvánosság teljesen fölösleges bevonása mellett mutatja be gyerekeknek az alapvető biológia működését.

Az Ultra Strip Down (Ultra levetkőzés) című dán televíziós műsorban meztelen felnőtteket mutogatnak 10-12 éves forma kisgyerekeknek, hogy ezzel tanítsák meg őket mások elfogadására, illetve pozitívan gondolkodni a saját testképükről.

A nagy port kavart adásban többek között szerepelt erősen elhízott, fogyatékkel élő, mozgássérült és transznemű vendég is. Az utóbbi például arról tartott kiselőadást a kicsiknek, hogy ő nem lány vagy fiú, hanem kicsit mind a kettő – írja a brit The Sun című bulvárlap internetes kiadása.

A műsor hivatalos leírása szerint adásonként 5 anyaszült meztelen felnőttet vonultatnak fel a kicsik előtt, akik kérdéseket tehetnek fel a testük bármelyik részével, így a nemi szervükkel kapcsolatban is. A vendégek feladata – a meztelenkedést leszámítva – pedig annyi, hogy maradéktalanul megválaszolják a felmerülő kérdéseket.

Az Ultra Strip Down műsorvezetője, Jannik Schow szerint a műsor célja, hogy megtanítsák a fiatalabb korcsoportnak, hogy az emberi testet természetesnek kell venni és mindenhogyan el kell fogadni. A program egyik vezető szerkesztője, Morten Skov Hansen pedig úgy fogalmazott: „a műsorunk bemutatja az emberi test bámulatos változatosságát. A célunk, hogy segítsük a gyermekeket mind saját, mind mások testének a megismerésében. Minél sokrétűbb képet kell nyújtaniuk a természetes emberi testről, mert amit a közösségi médiában látnak, az nem a valóság.”

Sokak szerint viszont a műsor egy szélsőségesen liberális felvilágosító előadás, ami beteges módszerekkel, és a nyilvánosság teljesen fölösleges bevonása mellett mutatja be gyerekeknek az alapvető biológia működését. A konzervatív Dán Néppárt egyik parlamenti képviselője, Peter Skaarup szerint például a műsor egy rendkívül primitív módszert választott arra, hogy a gyerekeket az emberi szexualitásról tanítsa.

Akinek van gyomra hozzá, az erre a linkre kattintva megnézheti a vetkőzős műsor egyik részét a Youtube-on. Külön érdekesség, hogy a videó eddig mindösszesen 8 like-ot kapott, emellett viszont 45 felhasználó értékelte negatívan.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?