KÜLFÖLD

Nem különítik el az eperjesi zika-fertőzött asszonyt. Hazaküldték!

Bizonyíthatóan Zika-vírus fertőzte meg azt a Szlovákiában élő asszonyt, aki pár hete Dél-Amerikából tért vissza az országba, ezután került kórházba. Állítólag nem volt szükség arra, hogy külön kórteremben helyezzék el.
címkék:
  • Szerző: F. G.

Pár napja jelent meg a hír, hogy már a szomszédunkban van a Zika-vírus, s mára az is kiderült, hogy a fertőzött nő élete nem forgott veszélyben, de amikor elengedték a kórházból, néhány fontos dologra hívták fel a figyelmét – írja a bumm.sk.

A kórházba múlt szerdán a reggeli órákba került be a nő, aki néhány napja érkezett haza Dél-Amerikából. A tünetek meghatározatlan vírusos megbetegedésre engedtek következtetni. Azóta egy németországi laboratórium a kapott minták alapján azonosította a betegnél a kisfejűséget okozó Zika-vírust.

Viliam Èislák, Szlovákia egészségügyi minisztere tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, immár bizonyítottá vált, hogy megjelent a vírus az országban, ugyanakkor a fertőzött nőt  múlt hét pénteken már hazaengedték, mert az állapota jelentősen javult.

Azzal bocsátották el, hogy néhány hónapig ne adjon vért, ne essen teherbe, és a nemi érintkezésben is óvatos legyen.

Hogy ez utóbbi pontosan mit jelent, nem tudni..

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?