KÜLFÖLD

Orbán Viktor oldalára állt Angela Merkel

Azonos álláspontot képvisel Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, írja a legolvasottabb német napilap, a Bild, amely hétfői lapszámának a címlapján közösen szerepelteti a két kormányfőt. Az írás szerint a mostani európai uniós csúcson a holland kormányfő arrogáns politikája a legfőbb kerékkötő.
  • Szerző: WM

A Bild nagy terjedelmű cikkben ír arról, hogy Orbán Viktor szövetségesei közé már nemcsak a V4-ek országait és Szlovéniát lehet számítani, hanem Angela Merkel német kancellárt és Emmanuel Macron francia államfőt is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Macron is az asztalra csapott

A menekültválságot illetően más álláspontot képviselő német és magyar kormányfő most ismét egy oldalon harcol, ezúttal Mark Rutte holland miniszterelnökkel szemben. Rutte kompromisszumra képtelen, arrogáns viselkedése a francia államfőt is kiborította. Emmanuel Macron – a Bild által idézett, meg nem nevezett belső forrás szerint – az asztalra csapott és azt mondta, hogy az ilyesfajta viselkedésnek rossz vége lehet.

Angela Merkel, Emmanuel Macron és Orbán Viktor folytatott előremutató tárgyalásokat a hétvégén.

Bírálja a magyarokat a holland kormány

Orbán Viktor kormányfő vasárnapi, Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján jelezte, hogy ha nem sikerül megállapodásra jutni a vitás kérdésekről a költségvetéssel és a mentőcsomaggal összefüggésben, az Hollandiának lesz felróható.

Nem tudom, hogy mik szerepelnek Mark Rutte holland miniszterelnök személyes okai között, hogy gyűlöli Magyarországot és személy szerint engem, de végtelenül durván támadja az országot

- fogalmazott. Eközben Adolfo Urso, az Olasz Testvérek (FdI) politikusa közölte, hogy a Brüsszelben zajló európai uniós csúcstalálkozón kiderült: Orbán Viktor és a visegrádi országok Olaszország legjobb szövetségesei Hollandia „szégyenletes arroganciájával” szemben.

A bevándorláspártiak a jó fiúk?

A támadásokra reagált a közösségi oldalán Menczer Tamás külügyi államtitkár

„Hollandia előző budapesti nagykövete az Iszlám Állam terrorszervezethez hasonlította Magyarországot, pusztán azért, mert nemet mondunk a bevándorlásra. Most a holland miniszterelnök oktat bennünket jogállamiságból. Tehát azok a jó fiúk, akik beengedik a bevándorlókat, és azok a rosszak, akik nem?! Ezt soha nem fogjuk elfogadni!”

 

Alexander Soros és Mark Rutte idén februárban

A Soros família és Mark Rutte kapcsolata idén februárban újabb fejezethez ért, amikor is Soros György fia, Alexander Soros olyan képet posztolt a közösségi oldalakra, amelyen a holland kormányfővel látható. A bejegyzéshez sejtelmesen annyit írt:

„Nagyszerű találkozó Mark Rutte holland kormányfővel a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Mély benyomást keltő európai államférfi.”

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?