KÜLFÖLD

Óriási pánik: Meghalt az első, migránstáborban élő koronavírusos bevándorló

Ez az első eset, hogy egy regisztráltan koronavírusos beteg halt meg egy görögországi befogadó központban. Az Athén közelében fekvő táborban egy 61 éves bevándorló vesztette életét.
  • Szerző: RIPOST

A görög fővárostól északra fekvő malakasai migránstáborban meglehetősen feszült lett a hangulat, miután kiderült, hogy elhunyt egy 61 éves koronavírus-fertőzött afgán bevándorló. Az ebben és a közelben fekvő két másik befogadó központban élőket már szeptember elején karanténba helyezték, a hatóságok ugyanis akkor regisztrálták az első megbetegedéseket. A lakóknak természetesen egyáltalán nem tetszett, hogy nem hagyhatják el a tábort, többen pedig attól féltek, hogy a rossz körülmények és az összezártság miatt hamar elterjedhet a vírus.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ebben a táborban halt meg a hatvanas éveiben járó afgán migráns.
Fotó: Fotó: afp

Ami azt illeti, az aggódóknak igazuk lehet, a leszboszi központban ugyanis 240-nél is több koronavírusos migránst regisztráltak.

Ez azután derült ki, hogy az ott elrendelt karantén után a tábor szándékos gyújtogatás következtében teljesen leégett, az ott élő 12 ezer migráns nagy részét egy újonnan felállított sátortáborban helyezték el, a beköltözés előtt pedig mindenkit leteszteltek koronavírusra.

A lakók több hete karanténban vannak.
Fotó: Fotó: Getty Images

Ekkor derült ki, hogy a 12 ezer emberből már 240 covidos. Az eset óta egyébként több másik görögországi központokban is keletkeztek már tüzek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?