KÜLFÖLD

Összecsaptak a biztonságiakkal a feldühödött fesztiválozók, törtek-zúztak Belgiumban

A tömeg csak a kapuban tudta meg, hogy lefújták a fesztivált.
  • Szerző: Ripost

A VestiVille nevű hip-hop fesztivált Lommelben rendezték volna meg ezen a hétvégén, a város polgármestere azonban biztonsági problémákra hivatkozva leállította, mielőtt elkezdődött. Csakhogy erről a fesztiválozókat elfelejtették értesíteni, így sokan csak a kapuknál szembesültek a hírrel.

A BBC-nek nyilatkozó 24 éves Sammy Dél-Londonból arról beszélt, ő és három barátja több mint 200 fontot fizettek a jegyekért, több órát utaztak komppal, hogy megérkezzenek, és közel 1000 fontot fizettek így együtt a szállásért; feleslegesen. Sammy elmondása szerint kemény volt látni, ahogy a csak 10-15 biztonsági mellett egyre dühösebbé válik az elkeseredett, szórakozni vágyó tömeg, az emberek elkezdtek asztalokat borogatni.

A szervezők azt mondták, hogy a döntés egy biztonságról szóló egyeztetés után született meg. Pénteken a fesztivál hivatalosan is bejelentette, hogy a fesztivál le van fújva: egyeztetve az egyik sztárfellépő Asap Rocky biztonsági főnökével és a fesztivál hivatalos biztonsági szolgálatával arra jutottak, hogy sem a fellépőnek, sem a közönségnek nem tudják garantálni a biztonságát. A szervezők azt is hozzátették, hogy már folynak a konzultációk a partnerekkel a kompenzációról.

Lommel polgámesterének közlése szerint sok volt a hiányosság: nem voltak vészkijáratok, a színpadok nem voltak biztonságosak, és összesen körülbelül 30 biztonsági őr állt csupán rendelkezésre.

"Nem akartam én lenni az a polgármester, aki azt mondja, bocsánat, de a fiad, vagy a lányod meghalt ezen a fesztiválon"- fogalmazott a városvezető.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?