KÜLFÖLD

Öt halott gyermeket találtak egy lakásban – döbbenetes részletek

Családi tragédia történt: öt kisgyermekének meggyilkolásával gyanúsítanak egy anyát Németországban.
  • Szerző: Ripost

A németországi Solingenben öt halott kisgyermeket találtak csütörtökön egy lakásban. A rendőrség bűncselekményből indul ki, amelynek elkövetésével a 27 éves anyát gyanúsítják.

Fotó: 123RF

A wuppertali rendőrség szerint a lakásban egy 8, 6, 3, 2, illetve egyéves gyermek holttestét találták meg. Herbert Reul, észak-rajna-vesztfáliai tartományi belügyminiszter közölte: anyjuk egy vonat elé vetette magát, de súlyos sérülésekkel túlélte az öngyilkossági kísérletet. A nővel volt 11 éves hatodik gyermeke is, neki nem esett bántódása. A kisfiút rokonainál helyezték el, a német állampolgárságú nőt pedig kórházba szállították.

A rendőrséget a gyerekek nagymamája riasztotta. A többlakásos lakóház térségét széles körben lezárták, a környéken több rendőr- és mentőautót lehetett látni.

„Bűncselekményből indulunk ki, és kikérdezzük majd ezzel kapcsolatban az anyát, de jelen pillanatban még nincs olyan állapotban„ – közölte Stefan Weiand, a solingeni rendőrség szóvivője. „Még nem tudjuk pontosan, hogy mi, mikor és miért történt, csak azt, hogy ez egy nagyon tragikus helyzet” - tette hozzá. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott a gyermekek halálának okairól – írja az MTI.

„Mély szomorúsággal tölt el a solingeni családi dráma, és jelenleg gondolataimmal és imáimmal az öt kisgyerekkel vagyok, akiket ilyen szörnyű korán kiragadtak az életből” – közölte Reul Düsseldorfban.

Tim Kurzbach solingeni főpolgármester késő délután ellátogatott a tragédia helyszínére, és láthatóan megdöbbenten távozott onnan. Solingen számára nagyon szomorú ez a nap – jelentette ki a helyszínen lévő újságíróknak.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?