KÜLFÖLD

Sokkolta a rendőröket: megölte barátnőjét, mert azt hitte, belebújt az ördög

Tévképzetekkel és személyiségzavarokkal küzdött a drogos férfi.
  • Szerző: Ripost

Tizenévesként találkoztak tanulmányaik során, és annak ellenére, hogy kapcsolatukban már több mint egy évtizede problémák voltak, együtt maradtak. A 31 éves Caitlin O'Brien tudta, hogy Shea Sturt mellett egy mérgező és bántalmazó kapcsolatban él, de nem tudott szabadulni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Caitlin nővérként dolgozott az ausztráliai Melbourne-ben. Kedves és gondoskodó volt, elkötelezett amellett, hogy másoknak segítsen. A csendes Caitlin gyakran sokkolta a kórházi kollégáit, amikor kialvatlanul, sírva és zúzódásokkal borítva ment dolgozni. Sturt miatt többször is a rendőrséghez fordult, de aztán mindig meggondolta magát – írja a Mirror.

Először 2008-ban emelt kezet barátnőjére a férfi, miután átrendezték a bútoraikat. Később 2010-ben el kellett menekülnie otthonról, miután Sturt a hajánál fogva húzta és többször fejbe vágta. Caitlin ekkor jelezte párjának, hogy pszichológusra lenne szüksége. A nő több mint 30 alkalommal fordult háziorvosához a bántalmazások miatt.

Később kiderült, hogy Sturt mentálhigiénés problémákkal küzd, skizofrén személyiségzavara miatt pszichiátriai kezelést kapott, de a túlzott kannabiszhasználat is súlyosbította az állapotát. A férfi munkanélkülivé vált, így Catlin fizetéséből éltek.

Aztán a nő szorult gondozásra, miután agydaganattal diagnosztizálták. 2019 májusában műtötték meg, ami után Sturt gondoskodni kezdett róla. Barátainak azt mondta, főz és takarít helyette, segíti a felépülését. A tumor eltávolítása után egy hónappal fordult minden ismét rosszra.

Sturt azt mondta, a szomszédjaik sátánimádók és Catlin maga az ördög. Viszont hozzátette, hogy hisz benne és segíteni akar neki megvilágosodni.

Mivel a nő tudta, hogy párja más tudatállapotban van, kórházba szállíttatta. Azt gondolta, ezután lesz elég ideje, hogy megszökjön és elköltözzön, ám sajnos nem így lett. Sturtnek sikerült valahogy meggyőzni az orvosokat, hogy nincs baja és hazaküldték. A férfi ezután megpróbálta megerőszakolni kedvesét azzal a kijelentéssel, hogy megszabadítja a gonosztól.

A nő a mosdóba menekült, ahol egy ollót ragadott magához, de Sturt betörte az ajtót, kicsavarta rögtönzött fegyverét a kezéből és leszúrta vele. Caitlin holttestét az ágyra fektette, melegítőbe öltöztette és mellkasára helyezte a hitelkártyáját, azzal a céllal, hogy így többet nem tartozik neki.


Sturt közösségi oldalán is megosztotta a bejegyzést: „Megöltem egy szépséget, de jó okom volt rá.” Ezután a rendőrségre is besétált, hogy feladja magát, de nem hittek neki. A kiküldött járőröket egyenesen sokkolta, ahogy az ágyban fekve mégis megtalálták Caitlin holttestét.

A nemrég megtartott tárgyalásán, ahol 22 év börtönre ítélték a férfit, a bíró azt mondta: „Meggyilkoltad őt a saját otthonában, egy olyan helyen, ahol biztonságban kellett volna lennie.”

És ezeket olvastad már?