KÜLFÖLD

Sosem találnád ki, hány menekültet fogadott be idén Japán

Ez az összes menedékkérőnek mindössze 0,03 százaléka! Nem is akarnak ezen változtatni, akkor sem, ha sok millióval csökkenni fog az ország lakossága.
címkék:
  • Szerző: SZM

Japánba is egyre többen szeretnének bevándorolni, habár ez méreteiben nem hasonlítható össze az Európát érő áradattal. Az idei év első felében 8561 menedékkérőt regisztráltak a hatóságok, de közülük csupán három migráns kapta meg a menedékjogot – írta a Chinadailyasia.com.

Ez az összes menedékkérőnek csupán 0,03 százaléka! Tavaly, ugyancsak az első félévben még „csak” 5011-en szerettek volna menedéket kapni Japántól, de ők sem jártak jobban. Akkor 4 migráns kapott menedékjogot.

Ez azért is érdekes, mert Japán társadalma úgyszintén öregszik és ott az idősek tovább is élnek mint Európában.

Az ország iparának felpörgetése érdekében politikusaik érvelhetnének úgy, mint Európában Merkel kancellár, ám ők mégsem engednek be tömegeket a felkelő nap országába.

Abe Sinzó kormányfő 2015-ben, az ENSZ közgyűlésében meg is mondta, hogy Japán más megoldásokkal szeretné stabilizálni a szigetország lakosságának a számát, még akkor is, ha a jelenlegi 126 millió helyett 50 év múlva várhatóan csak 100 millióan lesznek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?