KÜLFÖLD

Szép summa: kiderült, mennyi pénzért hozták át a migránsokat a román-magyar határon

Felszámoltak egy csempészhálózatot Temesváron.
  • Szerző: Ripost

Jól szervezett migráns-csempész bandára csaptak le a román határrendészek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A csempészhálózat Temesváron működött, ott léptek kapcsolatba a Szerbiából érkező migránsokkal és egy darabig bújtatták őket, majd teherautókra juttatták fel a menekülteket.

Kiderült: egy embertől 500-1500 közötti összeget kértek. Nem tudni, hogy hány embert juttattak át a határon, de az biztos, hogy 2021 júliusa óta ment a biznisz.

A román határrendészet tájékoztatása szerint az elfogott bűnbanda főleg irakiakból állt. 14 iraki, szíriai, iráni, indiai és tibeti illetőségű személyt gyűjtöttek össze és vettek őrizetbe. A nyomozás nem zárult le, lehetnek még tagjaik Temesváron.

Mint a megírta, Temesvár látképéhez már hozzátartoznak az illegális migránsok, hajléktalanként élnek az erdélyi város utcáin, elhagyatott házaiban.

A helyiek nem érzik magukat biztonságban a munkanélküli, kontrollálatlan, koszos férfiak miatt. Temesvár teljesen megváltozott a migránscsapatok megjelenése óta.

Temesváron rengeteg a migráns (Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

Az Afganisztánból és Pakisztánból érkező migránsok el is mondják: nem azért mennek Temesvárra, mert ott akarnak maradni. Letelepedési engedélyért folyamodnak, de közben csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy Magyarországon keresztül Nyugatra menjenek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?