KÜLFÖLD

Szívszorító: az intenzív osztályon hegedült a koronavírusos beteg, zokogtak az ápolók

A 70 éves férfi koronavírus miatt került az intenzív osztályra.
  • Szerző: Ripost

A 70 éves Grover Wilhelmsent jelenleg is koronavírussal kezelik a Utah állambeli Ogden városának egyik kórházban. A férfi korábban zenetanár volt és egész élete a hangszerekről és a tanításról szólt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Wilhelmsen állapota nem a legjobb, a kórház intenzív osztályán fekszik, oxigént kap és beszélni sem tud. Éppen ezért az egyik nővértől papírt és tollat kért, és a lapon arról érdeklődött, hogy a felesége behozhatná-e hozzá hegedűjét és a brácsáját. A férfinek ugyanis nagyon hiányzott a játék és szeretett volna egy kis örömöt csempészni az intenzív osztály életébe, és megköszönni az ott dolgozók munkáját.

Végül rengeteg utánajárás után sikerült megszerezni a kórháztól az engedélyt, és a férfi hozzájuthatott hangszeréhez, amin egy igazán szívhezszóló dalt játszott el.

A KSLTV-nek nyilatkozott az egyik ápoló, akinek azonnal könnyes lett a szeme, amikor a zenetanár felemelte a hangszert és játszani kezdett.

„Nagyon különleges pillanat volt, és örökké a szívemben fogom őrizni, mert ezáltal része tudtam lenni valami olyannak, ami nem csak nálam, de a Covidnál is sokkal nagyobb” – idézi a tévécsatorna Ciara Sase ápolónőt.

És ezeket olvastad már?