KÜLFÖLD

Szívszorító: élet-halál között volt a koronavírusos kismama és magzata

A fiatal koronavírusos kismamán légzési nehézségei miatt császármetszés kellett végezni.
  • Szerző: Ripost

Sabinának várandósan úgy kellett befeküdnie a londoni Royal Free kórházba, hogy kiderült megfertőződött a koronavírussal. A járvány eleve félelmetes érezés, de a fiatal kismama attól rettegett a legjobban, hogy gyermekét is megfertőzi – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sabina már a 36 hétben járt, amikor iszonyú légszomjjal kellett megküzdenie, annyira lecsökkent a véroxigén szintje, hogy kezelőorvosa Maggie Blott úgy döntött azonnal császármetszést hajtanak végre nála.

Sabinának ráadásul teljesen egyedül kellett a műtéten részt venni, mert a fertőzés veszély miatt, biztonsági okokból, a férjét nem engedték be, csupán a váróteremig.

A műtét kimenetele nem volt biztos, így egy gyermekgyógyász végig készenlétben állt, ha komplikációk lépnének fel. A műtőorvosoknak teljes védőöltözetet kellett viselniük, ami alaposan megnehezítette a dolgukat. Szerencsére azonban a csodás orvosi csapatnak, egészségesen sikerült a világra segíteniük Sabrina kislányát.

Mivel nem lehetett biztosan tudni, hogy a kislány fertőződött-e, ezért az édesanyjával kellett maradnia a császármetszés után, ami már csak a szoptatás miatt is fontos.

„Amikor reggel felkeltem, nem gondoltam, hogy megfogok szülni” – mondta boldogan az újdonsült anyuka.

Az orvosok még nem engedték haza az anyukát és a csöppséget sem, egyelőre folyamatos megfigyelés alatt tartják őket.

És ezeket olvastad már?