KÜLFÖLD

Szomorú hírt kaptak az eltűnt Maddie szülei, ez mindent megváltoztat

A nyomozásra szánt összegből szinte alig maradt valami, már csak hetek kérdése, hogy leálljon a munka.
  • Szerző: Ripost

A Maddie McCann eltűnése miatt indított nyomozásnak három héten belül vége lehet. A szülők attól tartanak, hogy a keresés egyik percről a másikra befejeződik, mert a vizsgálatra adományozott összeg elfogy és nincsenek új nyomok sem - írja a Daily Mail.

A Grange-művelet eddig 11 millió fontba (csaknem 4 milliárd forintba) került, de ez a hónap végére elfogy. A nyomozás folytatására pedig a hatóságok még nem nyújtottak be új kérvényt.

A szülőkhöz közel álló forrás szerint Kate és Gerry McCann már átélték ezt korábban, amikor pénzhiány miatt leállt a nyomozás. A rendőrségnek nagyon hálásak az eddig elvégzett munkáért is, de reménykednek, hogy további adományok érkeznek és folytatódhat a keresés. A nyomozásra márciusban kapott pénzt a hivatal, de nem történt azóta sem döntő előrelépés.

2011 májusa óta a nyomozással összefüggésben 40 ezer dokumentumot fordítottak le portugálról és 8 csapat magándetektív is dolgozott az ügyön. Körülbelül 600 embert hallgattak ki a kislány eltűnése miatt Brazíliában, Indiában, Marokkóban, Paraguayban, egy német repülőgépen és egy új-zélandi bevásárlóközpontban is. A nyomozók szerint Maddie-t gyerekkereskedők, szexuális bűnözők vagy betörők rabolhatták el.

Madeleine McCann 2007 májusában tűnt el a portugáliai Praia da Luzból egy családi nyaralásról.

És ezeket olvastad már?