KÜLFÖLD

Döbbenetes: egy tinédzser egyik nap arra ébredt, hogy francia akcentussal beszél

Az orvosok is értetlenül állnak a megmagyarázhatatlan eset előtt. Egy különleges agyi rendellenesség kínozza a tinédzsert.
  • Szerző: Ripost

Megmagyarázhatatlan rángással ébredt az egyik reggel Mary Henry. A brit származású tinédzsernek a rohama után teljesen felfordult az élete, mivel rejtélyes módon ír és francia akcentussal kezdett beszélni. De ez még csak a kezdet volt…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem sokkal a 19. születésnapja után jött rá a roham, de elsőként azt hitte, csak az idegesség miatt. Néhány nappal később azonban, amikor a Morrisonsban dolgozott, a rángások egyre gyakoribbá váltak, és bevallása szerint megijedt, amikor elkezdett tikkelni, beleértve a fütyülést és a káromkodást.

Mary Henry kerekesszékbe került, pedig imádott sportolni
Fotó: Twitter

A fiatal lány háziorvosához fordult segítségért, de az nem tudta, mi okozhatta a bajt. A Whitley Bay-i kórházban, a kivizsgálások után egy úgynevezett funkcionális neurológiai rendellenességgel diagnosztizálták (FND).

Ez egy ritka és rejtélyes agyi rendellenesség, ami az idegrendszer működésében okoz problémát. Ez befolyásolja, hogy az agy és a test hogyan küld és fogad jeleket, és ez számos fizikai, érzékszervi és kognitív problémához vezethet.

„Nagyon össze voltam zavarodva, és eléggé meg is ijedtem. Nem volt ráhatásom arra, ami történt. Bárki, aki mostanában egy kis időt töltött velem, hallhatta a káromkodásaimat és az akcentusaimat. Most már jó ír akcentusom van. Ez valójában elég vicces. Amikor először mentem a sürgősségire, az orvos, akit láttam, ír volt, és azóta tudom csinálni. Néhány szót, mint például a 'Scooby Doo', most már francia akcentussal is mondom. Egyszerűen bizarr” – mondta Mary.

Az egykor büszke, független 19 éves lány a családjára és barátaira szorul súlyos tünetei miatt, amelyek közé tartozik, hogy nem tud járni és krónikus fáradtsággal küzd. Izomgyengeség gyötri és kerekesszékbe került.

„Hihetetlenül frusztráló. Csodálkozol, hogy miért nem tudsz olyan dolgokat csinálni, mint régen. Szörnyű ezzel együtt élni, senkinek sem kívánom. Az a furcsa, hogy úgy tűnik, semmi sem váltotta ki. Csak úgy tűnik, hogy néhány emberrel megtörténik” – árulta el a Mirror oldalának Mary.

Mary Henry és családja jelenleg pénzt gyűjtenek egy drága műtétre, ami részben megkönnyíthetné a fiatal életét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?