KÜLFÖLD

Több holttestet is találtak egy New Jersey-i idősotthonban

Az idősek otthonában tucatnyian vesztették életüket – valószínűleg a koronavírus miatt, de nem tudni, hogy a dolgozok miért titkolták el a haláleseteket.
  • Szerző: Ripost

Egy rejtélyes telefonhívás vezette el a rendőrséget az egyik New Jersey-ben található idősek otthonához, amit koronavírus-fertőzés sújtott.

Képünk illusztráció (Fotó: Stockfoto)

A rendőrség szerint valakik 17 holttestet halmoztak fel egy ideiglenes hullaházban az Andover Subacute and Rehabilitation Centerben, Sussex megyében. Egy névtelen betelefonáló szerint a holttesteket egy istállóból vagy fészerből szállíthatták oda – írja az NBC New York.

Josh Gottheimer, az Egyesült Államok kongresszusának tagja később megerősítette, hogy egy zavart telefonhívást kaptak az ápolóház adminisztrátorától – aki szintén koronavírusos –, hogy további hullazsákokra van szükségük.

A képviselő szerint korábban 68 ember halt meg ugyanabban az idősek otthonában, közülük 26 személynek pozitív volt a koronavírus-tesztje és ketten alkalmazottak voltak.

Úgy tudni, korábban a dolgozók azt állították, a fertőzött lakókat a többiektől elkülönítve, biztonságosan helyezték el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?