KÜLFÖLD

Több rabot is kiengedtek, mert lázadástól tartanak Berlinben

A koronavírus miatt hozott szigorú szabályozások begyűrűztek a német főváros börtöneibe is. A zöld színekben politizáló igazságügyi szenátor a lázadásoktól tartva úgy döntött, hogy szabadon engednek 271 fogvatartottat.
  • Szerző: WM

A berlini szenátor által hozott intézkedések első lépése az volt, hogy kiengedtek a berlini börtönökből 271 olyan rabot, akik a pénzbüntetésük befizetésének elmulasztása miatt kerültek a rácsok mögé. Ezen kívül 19 fiatalkorú fiú és egy 18 év alatti lány is szabadulhatott a fiatalkorúak börtönéből. A Zöldek politikusa azért látta elengedhetetlennek ezeket az intézkedéseket, mert a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozott szigorítások miatt könnyen lázadás törhet ki a büntetés végrehajtási intézetekben. A rabokat különösen rosszul érintheti, hogy ezentúl havonta csak két óra látogatási időt kapnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

A 16 éven aluli gyermekeket pedig be sem engedik, ők legfeljebb számítógép segítségével láthatják a szüleiket.

Jó hír lehet azonban számukra, hogy a munkát és a különböző tanfolyamokat szükség esetén fel kell függeszteni, a rabok keresetét azonban továbbra is folyósítani kell. Az intézkedés legérdekesebb pontja talán az, hogy július közepéig nem kell megkezdeniük a börtönbüntetésüket azoknak az elítélteknek, akiket legfeljebb három év ténylegesen letöltendő börtönre ítéltek.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?