KÜLFÖLD

Több tízezer felnőtt migránst kezelnek fiatalkorúként Németországban

A Németországba szülői kíséret nélkül érkezett, magukat fiatalkorúnak valló migránsok 43 százaléka valójában már elmúlt 18 éves. Van olyan tartomány, ahol ez az arány meghaladja az 50%-ot is.
  • Szerző: WM

A német Szövetségi Családügyi Minisztérium szerint idén november 8-ig a regisztrált 55.890 fiatalkorú bevándorlóból 24.116 már a törvények szerint nagykorú, vagyis betöltötte a 18. életévét. Ezek a szülői kíséret nélkül érkezett migránsok egy ifjúsági szociális rendszerbe kerülnek be, és maradnak is abban, annak ellenére, hogy kiderült róluk, hogy valójában nagykorúak - írja az Epoch Times.

Arra pedig, hogy miként tudják a bevándorló fiatalok még fiatalabbnak eladni magukat, egyszerű a magyarázat. A legtöbben mindenféle iratok nélkül érkeznek Európába, így a hatóságoknak ránézésre kell megállapítani a bevándorlók korát.

Nagyon ritkán fordul csak az elő, hogy egyes migránsokat kormeghatározó vizsgálatoknak vetnének alá. Ez betudható annak, hogy ezek a vizsgálatok meglehetősen bonyolultak és sokba is kerülnek.  

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?