KÜLFÖLD

Több tucat fertőzött érkezhetett az Európai Unióba légi járatokkal Dél-Afrikából

Több tucat, koronavírussal fertőzött személy érkezhetett az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtérre Dél-Afrikából a KLM holland légitársaság két járatán – közölték a holland egészségügyi hatóságok.
címkék:
  • Szerző: WM

A tájékoztatás szerint most minden pozitívnak tesztelt utast további szűrővizsgálatnak vetnek alá, hogy kiderítsék vannak-e közöttük olyanok, akik a koronavírus új, omikronnak elnevezett dél-afrikai variánsával fertőződtek meg. Mintegy hatszáz légiutas érkezett pénteken két KLM-járat fedélzetén Dél-Afrikából.

A post-covid szindróma gyógyítható.

A szakemberek nagyon aggódnak az új variáns miatt.
Fotó: Shutterstock

A holland kormány péntek reggel függesztette fel a járatokat a járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt térséggel, ugyanakkor a már úton lévő repülőgépeket fogadták, az utasokat pedig megérkezésükkor szűrővizsgálatnak vetették alá és karanténba helyezték.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az előzetes bizonyítékok alapján az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn ennél a variánsnál a többi, szintén aggodalomra okot adó variánshoz képest.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?