KÜLFÖLD

Vérfürdő Párizs legforgalmasabb pályaudvarán: egy afgán migráns elmetszette honfitársa torkát

Az elkövető jelenleg is szökésben van, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A párizsi Gare du Nord pályaudvar központi várótermében egy afgán migráns álltól fülig elvágta egy honfitársa torkát vasárnap késő délután, kicsivel 5 óra után – írja a la Parisien francia hírportál.

Az első beszámolók szerint a támadó egy 1988-ban született afgán menedékkérő, aki egyelőre ismeretlen, de valószínűsíthetően etnikai okok miatt támadt rá a harmincas évei végén járó honfitársára. A szemtanúk szerint a támadó békésen ült a pályaudvar várótermében, épp egy vonatra várt egy padon. Viszont amikor meglátta az áldozatát, azonnal előrántott egy konyhakést, amivel állon ütötte és hátulról elvágta a torkát.

Az áldozat nyaki ütőerét a kés átmetszette, melynek következtében több liter vért veszített a helyszínen. A pályaudvaron állomásozó mentősök szerencsére hamar a segítségére siettek és csodával határos módon sikerült megmenteniük az életét. A hírek szerint a férfi állapota válságos, de stabil. Jelenleg egy párizsi kórházban ápolják.

Hivatalos forrásokra hivatkozva több francia lap is azt írja, hogy a támadónak sikerült elmenekült a helyszínről és jelenleg is szökésben van.

Gérard Darmanin francia belügyminiszter azt írta a támadással kapcsolatban a Twitter-oldalán, hogy a rendőrség minden erejével az elkövető azonosításán és elfogásán dolgozik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?