Létrehozva: 2023.07.21.
Módosítva: 2023.07.21.

Isztambul és a hajbeültetés varázslatos világa

A hajbeültetés ma már bárki számára elérhető, hazánkban is többféle klinika végez ilyen jellegű beavatkozásokat. Azonban egyre felkapottabb Törökország, azon belül is Isztambul, ami valósággal a hajátültetés fellegvára lett.

Maga a kezelés egy fájdalmas beavatkozásként él az emberek fejében, így teljesen érthető, hogy nagyon nehezen hozzák meg azt a döntést, hogy kés alá feküdjenek. Azonban ma már, hála a modern orvostechnikának, fájdalommentesen lehet végezni a beavatkozást.

Fotó: gethair.hu

Ráadásul arányaiban nézve a beültetés olcsóbb, mint itthon, hiszen több graftot helyeznek át a fejbőrbe. Habár az igazán látványos eredményre 1 évet is várni kell, a hatások már a kezelés után 6 hónappal is jól látszanak.

Egy ilyen kezelésen esett át a hazai hip-hop fenegyerek, a pécsi születésű Horváth Géza is, aki Dzsiiza néven vált ismertté. Vele ültem le egy baráti kis csit-csetre, ahol többek között a zenéről, és persze a hajkoronájáról is kérdeztem.

Először is jöjjön az 1 millió forintos kérdés: hogyan kerültél kapcsolatba a GetHairrel?

Régóta mozgatott a hajbeültetés dolog, de úgy igazán soha nem mélyedtem bele a dologba, aztán egy szép napon kaptam egy e-mailt a GetHair-től, hogy mi lenne, ha.. és a többi már történelem!

És mikor vetted észre, hogy itt-ott ritkásabb a hajkoronád? 

Valahogy egész életemben elkísért ez a dolog. Már a suliban is sokszor poénkodtunk, hogy kopaszodok, de igazán kb 25 éves koromtól kezdett jobban láthatóvá válni és egyben zavarni is a hajritkulás.

Fotó: gethair.hu

Azért ez egy meglehetősen komoly beavatkozás, hiszen az ember kvázi az orvosok kezébe helyezi magát. Te hogyan hoztad meg ezt a nehéz döntést? Sokat mérlegeltél előtte?

Nem vagyok egy hűbelebalázs típusú ember, viszont érdekes módon nem rágódtam rajta sokáig. Hiszen több lesz a hajam, ráadásul úgy, hogy még kvázi nyaralni is mehetek...? Úgy gondoltam, hogy ez egy vissza nem térő alkalom, úgyhogy viszonylag hamar rábólintottam.

A GetHair arról híres, hogy teljes egészében megszervezi a törökországi hajbeültetést. Neked milyen tapasztalataid voltak a szervezéssel, Isztambullal, mint várossal és a törökökkel kapcsolatban? 

A szervezés teljesen flottul ment. Minden utolsó részlet a megbeszéltek szerint zajlott.

Nagyon profin és rugalmasan álltak hozzám végig, abszolúte semmire nem lehet panasz. A város egyszerűen csodaszép. Végig az a gondolat volt bennem, hogy nekem ide még vissza kell jönnöm, mert annyira magával ragadott a város, és a hangulat.

A törökök nagyon jó arcok, szinte már-már túl kedvesek. Tényleg próbálják minden tekintetben kielégíteni a turisták vágyait, nekem személy szerint abszolút kellemes meglepetést okoztak.

Nagyon sok segítséget kaptam a GetHair Facebook-csoportjában is: minden kérdésemre készségesen válaszoltak a csoporttagok és a moderátorok is, szerintem nagyon jó kis közösség jött létre.

Egyrészt a török utazással kapcsolatban is nagyon sok infó van fent, másrész pedig, ha bárkinek bármilyen kétsége akadna az eljárás sikerességével kapcsolatban, megnézheti a valós eredményeket azoktól az ügyfelektől, akik már átestek ilyen beavatkozáson.

Hogyan zajlott maga a beültetés? FUE vagy DHI eljárással csináltátok? 

Első körben volt egy egészségügyi vizsgálat. Utána berajzolták a tervezett, új hajvonalat, kaptam pár érzéstelenítőt majd kiszedegették a graftokat a donor területről. Ez volt az első fázis.

Ezek után újra berajzolták a hajvonalat már végleges verzióban, majd az érzéstelenítés után beültették a graftokat a megfelelő helyekre. Az egész olyan 7-8 óra volt és DHI eljárással készült.

Őszintén... ez mennyire fájdalmas? 

Ettől sokan félnek, de csak az érzéstelenítés kellemetlen, kb. mint a fogorvosnál. Magát a kezelést egyáltalán nem lehet érezni. Egyébként a műtét elején elmondták, hogy, ha bármikor fájdalmat éreznék azonnal szóljak és kapok helyi érzéstelenítést, de egyszer sem kellett jeleznem.

Sokan tartanak attól, hogy kiutazzanak egy hajbeültetés miatt. Nekik mit tanácsolnál? 

Olyan az egész mint egy mini nyaralás. Elutazol egy csodálatos városba ahonnan ráadásul több hajjal érkezel haza, mint amennyivel kimentél! Kell ennél jobb indok? 

Anyagi tekintetben mennyire drága szerinted egy ilyen eljárás, például a magyar árakhoz képest? Nézelődtél a témában, vannak ezzel kapcsolatban tapasztalataid?

Első blikkre úgy tűnhet, hogy olcsóbb itthon, de igazából nem.

Itthon hajszálban van megadva a mennyiség, Isztambulban pedig graftban ami azt eredményezi, hogy külföldön sokkal nagyobb mennyiséget ültetnek át. Nem beszélve a rutinról és a körülményekről. Órát Svájcban kell venni, hajat pedig Törökországban! 

Fotó: gethair.hu

És most hogy érzed magad a beavatkozás után? Van már látható eredmény?

Közel négy hónapja történt a beavatkozás és már eléggé látszik. Mindenki meglepődik amikor meglát, pedig ez még csak a kezdet, mert a végeredmény körülbelül egy év után alakul ki, de már most nagyon elégedett vagyok.

Most, hogy kiveséztük a hajbeültetés témát, beszéljünk egy kicsit a zenédről is. Hogy érzed, melyik dallal robbantál be igazán? Mikor kezdődött a rap pályafutásod?

Tudatosan 2009-től foglalkozom zenéléssel. Város szinten a “Piszkos Dél” című dalommal szereztem nagyobb közönséget Pécsen, de országosan úgy gondolom a “Végtelen” című dalom volt a befutó.

A Végtelen annak idején tényleg nagyot robbant, 3,2 milliós megtekintésnél jár a YouTube-on... Hogy érzed, mi inspirált téged akkor és most? Mennyiben más a mostani Dzsiiza a 15 évvel ezelőtti Dzsiizához képest?

Jó kérdés... Igazából régen az újdonság ereje inspirált, hiszen senki nem zenélt a környéken.

Nem volt annyira fejlett a technika, és nem lehetett úgy és olyan könnyen hozzájutni eszközökhöz és információkhoz, mint manapság.

Mondhatjuk úgy is, hogy egy teljesen más világ volt, hiába csak 15 év telt el. Akkor egyfajta szupererővel rendelkezett az, aki zenélt és tényleg csak az kezdett bele ebbe az egészbe, aki igazán elhivatottnak érezte magát.

Ma már sokkal könnyebben elérhető minden, és ez nem minden esetben pozitív. Hogy miben változtam? Eltelt közel 15 év, szóval úgy gondolom sokkal hitelesebben, bölcsebben és minőségibben tudom csinálni azt, amit gyerekként megálmodtam.

Ezt a változást egyébként az új számodon, a Kupén is érzékelni. Mesélnél egy kicsit ennek a születéséről? 

Amikor suliba jártam, emlékeim szerint mindig azt hallottam a tanároktól, hogy nem lesz belőlem semmi. Igaz, hogy nem voltam túl jó tanuló, de akkor sem gondolom azt, hogy ez motiváló gondolat egy gyerek számára. Az új dalomban a kupé szó egyfajta metafora arra, hogy lehet, hogy sokan nem hittek bennem, de én mégis önerőből és kitartással valamit le tudtam tenni az asztalra.

Tudom, hogy a szám még szinte “tőgymeleg”, de készülsz-e új dallal mostanában, összeállt-e már a fejedben a következő sláger koncepciója? 

Több dalon is dolgozok, folyamatosak lesznek az évben a megjelenések szóval senki nem ússza meg új Dzsiiza dalok nélkül! 

Énekesként, aki szinte a színpadon él, és aktív a social mediában is, nemcsak a zene a fontos, hanem a külső is. Szerinted mik az imidzsed legfontosabb aspektusai? Mitől Dzsiiza, Dzsiiza?

Nézd, a dalaimat igazából az életem, a körülöttem lévő dolgok és események inspirálják. Ez talán a legfontosabb része. Folyamatosan fejlődök, és szerintem most már egy nagyon flott, professzionális előadást nyújtok.

A klipjeimben odafigyelek a minőségi vágásra, a hangszerelésre... Külsőségként pedig most már ugye a hajam is része az imidzsemnek, hál istennek (és persze a török szakembereknek).

Ma már nem ciki a hajbeültetés sőt: egyre több sztár vállalja fel

Nem Dzsiiza az egyetlen, aki idehaza felvállalta, hogy hajbeültetésen esett át. A 2009-es Csillag születik énekese, Vásáry André is nyíltan vállalta, hogy hajátültetése volt, ahogyan az ismert műsorvezető, Csuti is.

A híres magyar kapus, Gulácsi Péter pedig 2019-ben szintén beavatkozáson esett át.

Ma már tehát egyáltalán nem ciki, hogy valakinek hajbeültetése volt, és már félni sem kell tőle, hiszen kellemetlennek ugyen kellemetlen, de nem fájdalmas.

Sőt, a GetHair csavar még egyet sztorin, hiszen nemcsak A-tól Z-ig megszerverzik a törökországi hajbeültetést, de egy "ismerd meg a várost-szerű" nyaralási élménnyé változtatják a kellemetlen(nek gondolt) utazást.

A 4 napig tartó hajbeültetés-nyaralás során az idegenvezető segít mindenben: megmutatja az 5 csillagos, all inclusive szállást és tanácsokat ad, hogy hova érdemes ellátogatni Isztambulon belül az ott tartózkodásod alatt.

Tehát élményekkel feltöltekezve, új frizurával térhetsz vissza, egy all inclusive nyaralásról. Dzsiiza szavaival élve: kell ennél több?

Nevezz be te is egy hajbeültetéses nyaralásra a GetHairrel: mi mindent intézünk, neked pedig csak pihenned kell, és elviselni egy pár órás kezelést. Cserébe viszont dúsabb lesz a hajad, mint annak idején Thomas Andersnek. A konzultáció 100%-ig ingyenes és kötelezettségmentes.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, nem várt fordulat jön az időjárásban

origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

borsonline.hu

Hét éve hunyt el a Kisváros sztárja: máig nem tudni, hová temették Usztics Mátyást

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat

PR

A konditerem akár kifutóvá is válhat… (x)

PR

Megjött a nagy hír: Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet (x)

PR

Tornacipő tavaszra – milyen színek lesznek a legdivatosabbak? Milyen márkákat érdemes ismerni? (x)

PR

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált