Létrehozva: 2023.07.21.

Nobila Casa: ízlés és stílus a lakberendezésben

A lakásdekorációk és lakberendezések iránti folyamatosan növekvő érdeklődés és igény eredményeképpen a lakásdekorációk és lakberendezések piaca sokszínű és változatos, folyamatosan fejlődik, és egyre szélesebb választékot kínál az emberek számára.

A lakásdekorációs piac egyik fő jellemzője a sokféleség. Különböző stílusok, minták, színek és anyagok közül választhatunk, amelyek lehetővé teszik az egyéni ízlés és preferenciák kifejezését. A modern és letisztult stílusok mellett a hagyományos, vintage vagy bohém stílus is népszerűvé vált. Ez azt jelenti, hogy mindenki megtalálhatja a saját stílusának és hangulatának megfelelő dekorációs elemeket. 

Közel egy éve vetette meg magát a magyar piacon az erdélyi vállalkozás / Fotó: nobilacasa.hu

Erdélyi szereplő a magyar piacon

A lakberendezések piacán folyamatosan jelennek meg új szereplők, egyik ilyen az erdélyi gyökerekkel rendelkező Nobila Casa lakberendezési webáruház, amely tavaly év végén vetette meg magát a magyar piacon. A romániai piacon már több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező vállalkozás Kolozsváron indult, mára már a szomszédos országban ezen terület meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Egyedi tervezésű kollekciókat fejlesztenek ki, termékeik meghatározó jellemzője az eredetiség – erre pedig a célközönségük is fogékonynak bizonyult.  

A termékeink húsz-harminc százaléka saját fejlesztésű. Most épp olyan kerámia, zománcozott edény és textília kollekciót dolgoztunk ki, amely a régi, Erdélyben gyártott kályhacsempék egyikének mintázatából ihletődött. A tradíciónk és hagyományaink megőrzése fontos számunkra, ezért is választottuk ezt inspirációs forrásnak. Ezeket a termékek csakis nálunk találhatóak meg”- mondta Gündisch Ágnes a Nobila Casa ügyvezető igazgatója.

Gündisch Ágnes a Nobila Casa ügyvezető igazgatója / Fotó: nobilacasa.hu

 Az internet és az online kereskedelem jelentős hatással van a lakásdekorációs piacra. Az online platformokon könnyen hozzáférhetünk a különböző termékekhez és inspirációkhoz. A világ minden tájáról rendelhetnek termékeket, és lehetőségük van az egyedi és kézműves darabokra is. Az online közösségi média platformok, mint például Pinterest vagy Instagram, szintén hatalmas források a lakásdekoráció inspirációjához, ahol mások megoszthatják ötleteiket és inspiráló tervezéseiket.

 Egy másik fontos aspektus a lakásdekorációs piacon a fenntarthatóság iránti növekvő igény. A vásárlók egyre inkább tudatosak a környezeti hatásokról és a fenntarthatóbb életmódról. Ez az igény átjutott a lakásdekoráció területére is, és a vállalatok és tervezők reagáltak erre a kihívásra. Környezetbarát anyagok, újrahasznosított anyagok és fenntartható gyártási folyamatok kerülnek előtérbe. Választhatunk akár környezetbarát termékeket is, amelyek hozzájárulhatnak a fenntarthatóbb otthonok létrehozásához.

A Nobila Casa egyik egyedi tervezésű kollekciója / Fotó: nobilacasa.hu

Lépést tartani a változó ízléssel

A lakásdekorációs piacon folyamatosan figyelni kell a trendekre és a vásárlók változó igényeire. Új anyagok, technológiák és innovációk jelennek meg, amelyek lehetővé teszik a tervezők és a fogyasztók számára, hogy kreatívabban viszonyuljanak az otthonaikhoz. A tartósság, a funkcionalitás és az esztétika egyensúlya fontos szempontokká váltak a termékek tervezése és kiválasztása során.

A legkeresettebb termékek időről időre változhatnak, és függnek a trendektől, a szezontól és az aktuális igényektől. Van néhány olyan termékkategória, amely általában népszerű és keresett, egyik ilyen a bútorok, melyek mindig a legkeresettebbek a lakásdekorációs piacon. Egyik ilyen a bútorok, melyek mindig a legkeresettebbek a lakásdekorációs piacban. Kanapék, étkezőasztalok, ágyak, szekrények és polcok iránti kereslet általában magas. Az ergonomikus és kényelmes bútorok mellett a stílusos és letisztult formatervezésű darabok is népszerűek.

Ezek azok a darabok amit az emberek úgy vásárolnak, hogy hosszútávon tervezik használni őket. A lakberendezési termékeket- festményeket, vázákat, díszfigurákat, fényképkereteket viszont kisebb anyagi befektetéssel cserélhetjük az alapján, hogy a trendek és személyiségünk hogyan változik.”- tette hozzá a Nobila Casa vezetője.

 A megfelelő világítás nagyon fontos a lakásdekorációban, és a fényforrások széles választéka elérhető a piacon. Csillárok, függőlámpák, asztali lámpák és spotlámpák egyaránt keresettek. Az energiatakarékos és okos világítási megoldások is egyre népszerűbbé válnak.

A textíliák, mint például párnák, takarók, a minőségi ágynemű garnitúrák vagy függönyök és szőnyegek, nagyban hozzájárulnak a hangulatos és kényelmes atmoszférához a lakásban. A textúrák, mintázatok és színek különféle lehetőségeket kínálnak a személyre szabott dekorációhoz. Az organikus és természetes anyagok, valamint a fenntartható gyártási folyamatok iránti kereslet is növekszik ezen a területen.

A dekoratív elemek kis részletekben rejlenek, amelyek feldobják és személyre szabják a lakást. Ide tartoznak a képek, festmények, tükrök, kerámiák, gyertyák és növények. Ezek a tárgyak hozzájárulnak az otthoni hangulathoz és kifejezik a lakás lakójának egyedi stílusát. A lakást ahova belépünk csak akkor érezzük igazán otthonunknak, ha abban személyiségünk is tükröződik. ”- mondta a webáruház lakberendezési szakértője.

 A praktikus tárolók és rendezők nagyban segítenek a rend és funkcionalitás megőrzésében otthonunkban. Ruhatartók, polcok, dobozok, kosarak és fiókok keresettek, hogy rendet tartsanak és optimalizálják a tárolási lehetőségeket.

 Ez csak néhány példa a legkeresettebb termékekre a lakásdekorációs piacon, az aktuális trendektől és a fogyasztói preferenciáktól függően változhatnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, nem várt fordulat jön az időjárásban

origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

borsonline.hu

Hét éve hunyt el a Kisváros sztárja: máig nem tudni, hová temették Usztics Mátyást

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat

PR

A konditerem akár kifutóvá is válhat… (x)

PR

Megjött a nagy hír: Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet (x)

PR

Tornacipő tavaszra – milyen színek lesznek a legdivatosabbak? Milyen márkákat érdemes ismerni? (x)

PR

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált