Létrehozva: 2015.11.12.

Élelmiszerbotrány: visszaéltek Erős Antónia nevével!

A Riposton keresztül kért bocsánatot az óriási élelmiszerbotrányba keveredett cég vezetõje az RTL Klub sztárhíradósától. Antalicz Miklós szerint ugyanis valaki a mûsorvezetõ nevében írt feljelentõ levelet, a vállalkozását ért vádak pedig szinte mind hamisak.

Tovább bonyolódik minden idők legnagyobb magyar élelmiszerbotránya, melybe még az RTL Klub műsorvezetőjét, Erős Antóniát is belekeverték. A megvádolt cég ügyvezetőjének egy - azóta már eltávolított - Facebook-bejegyzése szerint ugyanis a híradós jelentette fel őket. Tény, hogy a budapesti székhelyű cég telephelyén néhány nappal ezelőtt 53 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen vagy éppen rosszul tárolt élelmiszert találtak.

Bár a műsorvezető sajtóközleményében komolytalannak nevezte az őt ért vádakat, továbbra is mindenki azt találgatta, hogy vajon mi köze lehet a rejtélyes ügyhöz.

Miután a %RIPOST% tudósítója tegnap végigjárta a cég termékeit árusító üzleteket, ma elértük a botrányba keveredett cég vezetőjét, aki váratlan nyilatkozattal kezdte a beszélgetést.

"Bocsánatot szeretnék kérni Erős Antóniától, akit tévesen vádoltam meg azzal, hogy feljelentette a cégemet. Azóta ugyanis kiderült, hogy valaki az ő nevében címzett egy levelet a Pest Megyei Kormányhivatalnak."

- mondta Antalicz Miklós a %RIPOST%-nak, aki tegnap az M1 híradójában annyit közölt: túlzóak a cégét, a Dia-Wellnesst ért vádak, és azonnal fellebbezést nyújt be.

 

Antalicz állítása szerint nem igaz, hogy 53 tonna élelmiszert foglaltak le a cég telephelyén.

 

"Egyszerűen felcserélték a számokat. Valójában 35 tonnáról van szó, ám ezek sem lejárt szavatosságúak, csak a szabadban tároltuk őket, ami szabályosnak minősül"

- magyarázta a cégvezető, majd hozzátette: 10-12 tonnányit ők maguk zártak el, ám ezeket kutatási célra akarták felhasználni. Azt azonban elismerte, hogy a süteményeikbe töltött mák és dió valóban hamisított volt, szójával és kölessel hígították a tölteléket.

A vizsgálatok továbbra is folynak, egyelőre nem tudni, mi lesz az óriási botrány vége. Az sem kizárt, hogy a cégvezető - többmilliós pénzbírság mellett - öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 27.: a Rák egy kapcsolata váratlan fordulatot vesz, a Bak szerencsés

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-