Létrehozva: 2022.09.08.

5 válogatott Coco Chanel parfüm: ezek az illatok biztosan tetszeni fognak (x)

Coco Chanelt nem kell bemutatni. A nőknek legalábbis biztosan nem. Az ikonikus blézerek, valamint a “kis fekete ruha” ötletgazdája lányok, hölgyek és asszonyok millióit inspirálta arra, hogy – ha a méregdrága dizájner holmikra nem is tellett – megpróbáljanak nőiesebb, kifinomultabb, elegánsabb megjelenést magukra varázsolni reggelente. A Chanel ruhák ára a többségből továbbra is vad hüledezést vált ki, ám a Chanel parfümök – főleg egy-egy parfüm webáruház kínálatában – könnyebben beszerezhetőek. Mutatjuk, melyek a vásárlók kedvencei az utóbbi években.

Coco Chanelt nem kell bemutatni. A nőknek legalábbis biztosan nem. Az ikonikus blézerek, valamint a “kis fekete ruha” ötletgazdája lányok, hölgyek és asszonyok millióit inspirálták arra, hogy – ha a méregdrága dizájner holmikra nem is tellett – megpróbáljanak nőiesebb, kifinomultabb, elegánsabb megjelenést magukra varázsolni reggelente. A Chanel ruhák ára a többségből továbbra is vad  hüledezést vált ki, ám a Chanel parfümök – főleg egy-egy parfümwebáruház kínálatában – könnyebben beszerezhetőek. Mutatjuk, melyek a vásárlók kedvencei az utóbbi években.

parfumcenter.hu

 

Chanel N°5 - Egy orosz parfümőr műremeke

Bizony-bizony: Coco Chanel nem egymaga álmodta meg az ikonikus Chanel N°5-ot. Ő csak annyit tudott, hogy szeretne egy ikonikus illatot, de a kivitelezést már profira bízta. Egész pontosan egy orosz parfümőrre, Ernest Beaux-ra. Az újdonság az volt – és ez bizony már kizárólag Coco Chanel ötlete-érdeme –, hogy ez a parfüm nem egyetlen virágból, hanem több sziromcsoda illatjegyeiből készült el. A francia divatház első parfümjében rózsa, ylang-ylang, jázmin, liliom, írisz, szantálfa, vanília, ámbra és pacsuli is helyet kapott: az eredmény pedig egy kifinomultan púderes illat, amelyért nők milliói rajonganak.

Chanel - Coco Mademoiselle - édes illatkísértés palackba zárva

Ha az édesebb, de még mindig púderes illatokat kedveled, a virágos, szelíden fűszeres Coco Mademoiselle lesz a kedvenced. A szicíliai narancs, a pacsuli és a tubarózsa harmonikus hármasa azonnal Párizsba repíti az érzékeket; alkonyat idejére, amikor a levegő megtelik a közelgő est kalandra hívó szavával. Fújj magadra néhány cseppet reggel, és élvezd az illatát akár 8 órán át!

Chanel Coco Noir - virágos magabiztosság

Ez az egyik Chanel illat, amit meglepően alulértékelnek, holott egy elképesztően komplex és különleges parfümről van szó. Az erőteljes illatjegyek között a bergamott dominál, de a parfümben a rózsa érzéki illata is fontos szerepet kapott. Kétségkívül merész és vadítóan játékos kompozícióról van szó, de vannak alkalmak egy NŐ életében, amikor pont erre van szükség, nem igaz?

Chanel Coco - Eau de Parfum

Coco Chanel, minő meglepetés, szerette a pompát és a fényűzést. Pontosan ez inspirálta a kellemesen fűszeres Chanel Coco Eau de Parfum-öt, amelyet 1984-ben, Jacques Polge parfümőr alkotott meg. A bódító kreáció fejjegyei között koriander, mandarin és narancs, valamint bolgár rózsa bukkan fel. A mimóza, a szegfűszeg, a narancsvirág és a lóhere kvartettje alkotja a szívillatot, az alapjegyek sorában pedig ámbrát, szantált, tonkababot és vaníliát találunk. Mennyei kompozíció!

Chanel Gabrielle Essense

A Chanel egyik jolly joker illata, amely az erős, határozott, magabiztos nők nagy kedvence. Az üveg és az illat is klasszikus eleganciát sugároz. Első szippantásra a virágok illata érezhető, majd a jázmin, az ylang-ylang és a citrusok aromája mellé megérkezik az a kifinomult, púderes illat, amely szebbé teszi a reggeleket, felpezsdíti a délutánokat és meghitté varázsolja a romantikus vacsorákat.

(x)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő zagyvaságokat hordtak össze – a Házasság első látásra legjobb aranyköpései

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Aláírták a törvényjavaslatot: betiltják a TikTokot

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

magyarnemzet.hu

Már nem akar senkit sem meggyőzni, hogy az a meccs nem volt bunda

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók