SIKK

Szerző SK

Létrehozva: 2024.04.15.

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

Lomtalanítás helyett el is adhatjuk megunt termékeinket.

Mindenkinél lapulnak kincsek. Legyen szó egy régi telefonról, konyhai eszközről, vagy rég nem használt szerszámokról – valakinek ezek a felesleges holmik, másnak értékes lehet. Miért tárolnánk, ha pénzt is kereshetünk vele? A Fanny magazin összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a megunt kacatokról.

1.
Az árukereső a múlté!


Mielőtt eladásra kínálnánk a feleslegessé vált eszközeinket, érdemes körülnézni az interneten, hogy mások milyen áron hirdetik ugyanazt a terméket. Ha nem tudjuk pontosan, mi az, amitől megválnánk, a Google Képkeresője lehet a segítségünkre: egyszerűen készítsünk fotót az eladásra szánt termékről, amivel rákereshetünk az összes hasonló képre a neten.

2.
Vigyázzunk a netes csalókkal!


A legegyszerűbb megoldás, ha online platformokon értékesítjük a feleslegessé vált tárgyainkat. Manapság sok csaló vevőnek adja ki magát, ezért a termék árát mindig a bankszámlánkra kérjük, vagy válasszunk olyan platformot, ahol a biztonságos PayPal fizetési szolgáltatást alkalmazzák, így nem kell közvetlenül megadnunk a bankszámla adatainkat.

3.
A közvetítés ára


Ha azonnal pénzre van szükségünk, kérjünk ajánlatot olyan üzletektől, ahol elektronikai eszközök adás-vételével is foglalkoznak. A bolti eladás előnye, hogy az online eladással ellentétben nem kell időt töltenünk a személyes találkozók szervezésével, ugyanakkor a közvetítői díj miatt akár 10-30 százalékkal kevesebbet is kaphatunk az eszköz piaci értékénél.

 

4.
Beszámítják a régit
 

Ha új készüléket szeretnénk vásárolni, nézzünk szét az áruházak akciói között. Több üzletben beszámítják a régi készüléket, legyen szó mobilról, okosóráról vagy fülhallgatóról. Van, ahol fix árkedvezményt kaphatunk, másutt pedig a készülék állapotától és típusától függően nagyobb árengedményre is számíthatunk.

5.
Kincset rejt a belseje


Azokat a kütyüket se dobjuk a szemétbe, amelyek már működésképtelenek. Talán nem is gondolnánk, de a sérült, hibásan működő eszközök, például a számítógépek vagy mobilok különböző alkatrészeit, a hardvert, akkumulátort is jó áron lehet értékesíteni.

6.
Kölcsönt kamatra!


Ha átmeneti pénzügyi nehézségeink vannak, a zálogház jelenthet megoldást! Ám fontos tudni, hogy áruhitelből vásárolt műszaki cikket nem adhatunk zálogba. Vigyázzunk, mert a záloghitel is kamattal jár: egyes helyeken már az első naptól fizetnünk kell, míg máshol felár nélkül visszakaphatjuk az eszközt, ha egy hónapon belül kifizetjük a hitelt.

7.
Vásár a garázsban


Ha a tavaszi nagytakarítás során több felesleges holmira bukkantunk, érdemes lehet garázsvásárt szervezni. Miközben szortírozzuk a tárgyakat, végezzük el a karbantartást is. Tisztítsuk meg a portól, mossuk ki, vasaljuk ki a ruhákat, és ellenőrizzük az elektronikus eszközök működőképességét.

8.
Foglaljunk asztalt!


A helyi bolhapiacon is értékesíthetjük a feleslegessé vált tárgyainkat. Ne feledjük, ahhoz, hogy hivatalosan árulhassunk, helypénzt kell fizetnünk a piac üzemeltetőjének. Egyes helyeken csak asztalokon szabad árusítani, de olyan helyek is vannak, ahol a pokrócos megoldás is engedélyezett, de a helyért itt is fizetni kell.

9.
Indulhat a licitálás!
 

Ma már nem csak könyveket, festményeket és ékszereket, de kiselejtezett gépeket is értékesíthetünk online aukciós platformokon keresztül. A klasszikus árverésekhez hasonlóan a licitálók egy meghatározott időszak alatt versenyeznek az eladásra kínált termékért, és az viheti, aki a legmagasabb ajánlatot teszi.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Top 15: híres és gyönyörű színészek, akik borzalmasan elhíztak vagy drámaian megöregedtek

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

mandiner.hu

Kőkemény igazsággal szembesítette az európaiakat egy szőke, kékszemű lány a migránsokkal kapcsolatban (VIDEÓ)

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

mandiner.hu

Magyar Péter-ügy: itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv

origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 30.: A Szűz jól teljesít, az Ikrek megkönnyebbül kedden

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Újra divat a szoknya. Te melyikben perdülnél táncra?

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók