TÜZELŐÁLLÁS

Elképesztő felkérés, a Real Madrid legendájával dolgozik a magyar olimpiai bajnok

Megtisztelő felkérést kapott Dunai Antal. A korábbi ezüstcipős labdarúgó szakkommentátorként fog tevékenykedni egy sevillai televíziónak a csütörtöki Ferencváros-Betis labdarúgó Európa-liga meccsen.

Sevillában nem felejtették el Dunai Antal munkáját. Az olimpiai arany- és ezüstérmes labdarúgónk 1982 őszén vezetőedzőként irányította a helyi Betist, amelynek legendás játékosa, a korábbi spanyol válogatott Rafael Gordillo a mai napig tartja vele a kapcsolatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dunai Antalt a spanyol focilegenda kérte fel szakkommentátornak

Dunai Antalt a spanyol focilegenda kérte fel szakkommentátornak
Fotó: Nemzeti Sport

A napokban Gordillo felhívott, és felkért maga mellé szakkommentátornak. Egy sevillai tévének ketten fogjuk kommentálni a csütörtöki Ferencváros-Betis meccset” – mondta a Borsnak Dunai Antal, aki a budapesti stúdióból dolgozik majd. „Nagyon megtisztelő a felkérés. Először picit hezitáltam, mondtam neki a telefonban, hogy megkopott a spanyolom, már nem beszélek olyan jól, de azt felelte, Mister, öt perce dumálunk, minden a legnagyobb rendben.”

A ma már 64 éves Gordillo sokat köszönhet Dunainak. Az egykori
Európa-bajnoki ezüstérmes, későbbi Real Madrid-sztárból a magyar edző
faragott középpályást.

„Sokáig Gordillo volt a spanyol futball első számú bal oldali védője” – mesélte Dunai. „Az 1982-es vb után én toltam őt először a középpályára, amiért óriási kritikákat kaptam. Konkrétan hülyének néztek. Aztán később, amikor a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Miguel Munoz is ott játszatta, őt már dicsérték ezért.”

A Ferencváros-Betis mérkőzést csütörtökön 21 órakor játsszák. Egy kör után a spanyol csapat három, a Fradi nulla ponttal áll. A Ferencváros még sosem nyert az európai kupákban főtáblás meccset hazai pályán, így egy győzelem most történelmi lehet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?