TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.04.05.

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

Csapata és a szurkolók többsége Dárdai Pál mögött áll, de… Az volt a kisebbik rossz, hogy kivonult a sajtótájékoztatóról?

Érdekes háttérinformációkkal árnyalta Dárdai Pál szerdai botrányba fulladt sajtótájékoztatóját egy helyi lap. Ezek alapján még az is lehet, hogy a Hertha BSC labdarúgóinak magyar edzője jobban tette, hogy az őt hetek óta élesen kritizáló Kicker újságírója miatt inkább 5 perc után faképnél hagyott mindenkit.

Dárdai ellen a Herthán belülről munkálkodik az amerikai befektetőcég képviselője
Dárdai ellen a Herthán belülről munkálkodik az amerikai befektetőcég képviselője         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Berliner Kurier szerint a Hertha-szurkolók nagy többsége (egy online szavazás szerint a 70 %-uk) és a német másodosztályban futballozó csapat tagjai Dárdai mellett vannak. Csakhogy a berlini klub amerikai befektetője, a világszerte hét klubot támogató 777 Partners sportigazgatója, Johannes Spors tavaly nyár óta ellene munkálkodik. Ebben a színfalak mögötti harcban a tréner legfőbb támasza a játékoskorában érte rajongó vezérszurkolóból lett elnök, Kay Bernstein volt – aki azonban januárban meghalt. Így meggyengültek a magyar klubikon pozíciói.

A 777 képviselője már tavaly nyáron új edző kinevezése mellett kardoskodott, Bernstein mégis Dárdaira bízta a kiesés és a csődhelyzet miatt totális átalakításra ítélt csapat újjáépítését és megfiatalítását. A gyenge kezdés után, a szeptemberre kialakult játékoskeret a téli szünetig egyre jobb eredményeket hozott, és akár visszajutással is kecsegtetett a Bundesliga-élvonalba. Csakhogy jött a katasztrofális január, Bernstein sokkoló halálával, súlyos sérüléshullámmal és a spanyolországi edzőtábor után hetekig elhúzódó influenza járvánnyal, no meg a Hertha sztárja, Fabian Reese koronavírus-megbetegedése okozta hosszú kihagyásával. Az újabb hullámvölgyön is úrrá lett Dárdai Pál, igaz, közben a feljutás reménye elúszott és a kupa-negyeddöntőben is óriási esélyt szalasztottak el, támadási felületet kínálva a belső ellenzéknek. 

Három hete a Kicker a semmiből ledobta az „atombombát”: látszólag minden ok nélkül a „koncepció nélküli” játékról és a klubvezetők körében nyárra tervezett edzőváltásról írt. Mintha csak a 777 képviselője kottájából zenélt volna a sportlap.

A szaklap cikke olyan, mintha egy rendelt sztorit olvasnánk, hogy legyen magyarázat az edzővel való leszámolásra. Kinek áll ez érdekében? Itt a 777 Partners befektetőre gondolni természetesen színtiszta spekuláció… 

– írta ezzel kapcsolatban szerdán a közösségi oldalán egy Hertha-ügyekben jártas újságíró, Uwe Bremer.

Ilyen előzmények után akasztott bajszot Dárdai a Kicker újságírójával a szerdai sajtótájékoztatón. A sokat kritizált (le)lépés a Kurier szerint nem támadás, sokkal inkább önvédelem volt a szakvezető részéről: magában tartotta a mérgét, ahelyett, hogy a meglévőnél is nagyobb bajba sodorja magát mindazzal, ami a szívét nyomja.

– Meghatároztuk a kritériumokat, és mérjük is azokat, intenzitást és sebességet akarunk látni. Ez befolyásolja az edzők és a játékosok kiválasztását, és mindenekelőtt a keret felépítését – nyilatkozta elvárásaival kapcsolatban Spors még decemberben, majd sietve hozzátette: ez csak ajánlás a részéről. Egy befektető ugyanis a szigorú német szabályok miatt (a pénzért cserébe egyetlen klubban sem járhat többségi döntési jog) csak javasolhat a klubvezetőknek, nem diktálhat vagy követelhet.

Dárdai még tavaly nyilatkozatban szúrt vissza a 777-nek, mondván: nem ért egyet az őt és csapatát érő belső kritikákkal – márpedig a Kicker ezt a Herthán belüli feszültséget fokozta az utóbbi hetekben, ő pedig ezért emberileg csalódott némelyekben a klub vezetőségében. A Hertha-vezéreknek valóban volt egy listája a lehetséges edzőjelöltekről, ami teljesen normális, miután Dárdai szerződése nyáron lejár. A Kurier szerint ugyanakkor az edzőváltás sokáig csak a B-terv volt, egyfajta elővigyázatosság.

Kérdés, hogy a most történtek után hogyan alakulnak a klubon belüli erőviszonyok, és a szurkolók hogyan reagálnak a bajnokságból hátralévő hét forduló során. Ha a Dárdai-csapat jól szerepel, az egészen biztosan megerősíti a magyar edző pozícióit.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

origo.hu

Király Viktor ezzel a módszerrel fogyott 16 kilót

borsonline.hu

Krausz Gábor üzent a fanyalgóknak: Egy párként jöttünk haza Ázsiából

vg.hu

Bőnyi késelés: otthonról hozta a kést a kislány

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit - fotó

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik a menetelés Párizs felé: legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

„Hagyd el a csapatomat” – Szalah egész Liverpoolt magára haragította Klopp miatt

TÜZELŐÁLLÁS

Verekedés az NB II-es focimeccsen: szögletzászlóval kergették a biztonságiakat - Videó

TÜZELŐÁLLÁS

Kalasnyikovval tartotta rettegésben a párját: átélt borzalmairól pakolt ki a világbajnok exe