TÜZELŐÁLLÁS

Fertő lett a magyar sikersportágból. Mi lesz így az olimpián?

Aranyak helyett botrányok: egy év alatt így építették le a népszerû magyar szakágat...
  • Szerző: szz

Egy év alatt csúnyán lerombolták a szurkolókban kialakult csodás képet a kajakosok. Magyar sikersportágról lévén szó, az utóbbi olimpiákon rendre szállították az aranyakat, s idén, Rio de Janeiróban is gazdag termést várhatnánk tőlük. Azonban már nem csak a sportról szól a történet.

Dombvári Bence doppingesete egy év alatt már az ötödik botrány a sportágban, ez biztosan nem lehet véletlen...

Dombvári már az első esetnél is főszereplő volt, akkor Csipes Tamarával együtt bukott le, kokainnal. Az esetre jellemző, hogy az ügyet a szövetség elhallgatta volna, az egész csak a média nyomására pattant ki. A kajakosok végül több hónapos eltiltást kaptak fegyelmi vétség miatt.

A következő "áldozat" az azóta celebbé vált Kucsera Gábor volt. Szintén kokainnak bukott le, ő a stresszel magyarázta tettét. Kétéves eltiltást kapott, azóta jobbára a TV2 képernyőjén láthatjuk énektudását, vagy családi mindennapjait.

Dudás Miklós azon kivételezettek között volt, akik a Rio Klubtól anyagi támogatást és autót kaptak az olimpiai felkészülés során. Õ is doppinggal bukott meg idén áprilisban.

A Magyar Olimpiai Bizottság ekkor már közleményben figyelmeztette a kajakszövetséget.

A sportág sem maradt ki a pedofilbotrányból. Májusban derült ki, hogy több olimpiai bajnok edzője, S. N. botrányba keveredett Nagykanizsán, a vádak szerint fiatalkorú lánytanítványait molesztálta.

Ilyen események után kijelenthető: történhet bármi a riói olimpián, a sportágnak megújulásra lesz szüksége!

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?