TÜZELŐÁLLÁS

Kőkemény bűnügy, Hosszú Katinka megkárosítója körül szorul a hurok

Ki adhatta el milliókért Hosszú Katinka edzéstervét? Shane Tusupot név szerint említette az úszószövetség elnöke, mikor az ügyről kérdezték.
  • Szerző: Ripost

Nagyságrendileg 50 ezer euróért (18 millió forint) értékesítette Németországban Hosszú Katinka részletesen kidolgozott edzéstervét egy honi úszóedző. Világsztárunk hallgat az ügyről, Wladár Sándor elnök viszont a Borsnak elmondta: keresik a felelőst, aki biztosan nem Katinka exférje, Shane Tusup.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ki lopta meg Hosszú Katinkát?

Ki lopta meg Hosszú Katinkát?
Fotó: AFP

A háromszoros olimpiai bajnok Katinka nem kívánta kommentálni a Blikk értesülését, a sportági szövetség első embere azonban határozott véleményt formált.

„Megdöbbentő, felháborító, elfogadhatatlan, ami történt. Úszóberkekben mi is nyomozzuk, ki lehetett az illető tréner. Egy dolog biztos, olyan személyről van szó, akinek lehetett hozzáférési lehetősége a tervekhez. Nem tudom, Katinka tervez-e rendőrségi feljelentést, elvégre ez büntetőügy. Én arra biztatnám, hogy tegyen”

- idézte a Bors a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Wladár Sándort.

A sportvezető hozzátette, amikor megválasztották elnöknek, kijelentette: az általa vezetett szövetségben tiltott dolog a hazugság, más személyek pocskondiázása és egyéb, a sporttal nem összeegyeztethető cselekedet.

„Ha az illetőt fülön csípjük, sportfegyelmit indítunk, és akár élete végéig eltilthatjuk szakmája gyakorlásától”

- mondta Wladár, hozzátéve: mielőtt bárki is bárkire gondolna, azt mindenki vegye biztosra, hogy nem Katinka korábbi mestere és exférje, Shane Tusup áll a történés hátterében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?